ИНДИЯ: Семейството на пастор се укрива след побой и фалшиви обвинения

0
ИНДИЯ: Семейството на пастор се укрива след побой и фалшиви обвинения

ИНДИЯ: Семейството на пастор се укрива след побой и фалшиви обвинения

ИНДИЯ: Семейството на пастор се укрива след побой и фалшиви обвинения

Пенсиониран пастор и неговото семейство в Северна Индия са били жестоко пребити и принудени да се укрият, след като полицията взела страната на нападателите.
Патрам Мангала, съпругата му Сарла и двамата им сина получили множество наранявания, когато тълпа от 40 души ги нападнала с тояги и камъни.
Когато екстремистите обвинили семейството в „бунтове“ и „опит за превземане на индуистка земя“, полицията незабавно го регистрирала като случай. Когато семейството се опитало да подаде жалба срещу нападателите си, чакало седмици за отговор от полицията.
Молим ви, молете се Бог да утеши и защити семейството на Мангала.
Нпадението е извършено в училище „Сейнт Джон“ в Сохна, щат Хариана, в което семейство Мангала помагало. Училището е построено на земя, която притежават. Тълпата се ядосала след неотдавнашното решение на съда в полза на Мангала, които попречили на екстремистите да издигнат хиндуистки идол в училището.
След като загубили съдебното дело, изглежда, че екстремистите използват полицията и медиите, за да променят програмата си. Местната телевизия излъчила интервюта с полицията и предполагаемия ръководител на нападението, като двамата очертават дълъг списък от фалшиви обвинения срещу семейството.

* Молете се Бог да защити Патрам, Сарла и техните синове, и да даде справедливост за тях.
* Помолете Бог да докосне сърцата на екстремистите, преследващи семейството на Мангала, и да ги накара да се отвърнат от насилието и омразата.
* Моля, молете се Бог да се издигне на позиции на влияние и власт в Индия, които ще се борят с религиозната свобода за всички.

(Източник: News Morning Star)

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Молим ви, продължете да се молите за нашето семейство – църквата в Алжир, където още една църковна сграда е насилствено затворена. Полицията запечатала църквата на Тъгзирт в провинция Тизи-Узу в края на миналия месец. Девет протестантски църкви също били затворени, след като през 2017 г. Започнала акцията на правителството.
(Източник: Morning Star News)

Църквата в Нигерия се нуждае от нашите молитви, след като още повече християни били отвлечени и убити. Миналия месец военни от Боко Харам отвлекли и убили двама работници от „Християнска помощ“ от щата Плато – Лорънс Дачигир и Годфри Шикагамкоито работели с разселените хора в Майдугури, щат Борно. Междувременно овчарите от Фулани отвлякоха съпругата на Естер Ишаку Катунг в Багома, Кадуна, в средата на септември. Семейството й е платило голям откуп преди тялото й да бъде открито. Молим ви, молете се за семейства, загубили близки по толкова брутален начин.
(Източник: News Morning Star)

Молим ви, продължете да се молите за нашия брат в Пакистан Зафар Бхати, който очакваше решение на Върховния съд днес по жалбата му срещу доживотна присъда за хули. Случаят е отложен отново, като не е определена нова дата.
(Източник: Партньори на издателството)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.