Християнка тийнейджър е отвлечена в Египет

0

egypt_map[1]Източник: Australian Evangelical Alliance Religious Liberty Commission

Амира Гамал Сабер, 16 годишна християнка от Египет е била отвлечена в началото на декември 2011 от селището Сафт-ел-Кхамар, провинция Миния. Началника по сигурността в Миния е потвърдил отвличането, но не са могли да реагират. Няколко седмици по-късно, мъж се е свързал по телефона със семейството на Амира и е поискал откуп. Семейството е пътувало до Гиза с парите за откупа, но когато са пристигнали са били насочени към полицейското управление, където са били информирани, че държавни прокурори са поели случая. В съда, прокурор подкрепен от 12 адвокати е съобщил на родителите на Амира, че дъщеря им е решила да се обърне към исляма. В тази връзка, той постановил Амира да бъде изпратена в държавна институция за социални грижи в Гиза, докато навърши 18 години и може пълноправно да изповядва исляма. Нейният баща е обжалвал решението пред Министъра на правосъдието.

Молете се Бог да се намеси в случая с Амира. Молете се да даде на Амира и семейството й сили да издържат това трудно изпитание. Застъпете се за всички вярващи в Египет; да гледат на Исус, да постоянстват в своята вяра, да не се уморяват своевременно или да губят надежда.

Евреи 10:32-39
Припомняйте си още за първите дни, когато, откак се просветихте, претърпяхте голяма борба от страдания, кога опозорявани с хули и оскърбления, кога пък като съучастници с тия, които страдаха така. Защото вие не само състрадавахте с ония, които бяха в окови, но и радостно посрещахте разграбването на имота си, като знаете, че вие си имате по-добър и траен имот. И тъй, не напущайте дръзновението си, за което имате голяма награда. Защото ви е нужно търпение, та, като извършите Божията воля, да получите обещаното. „Защото още твърде малко време и ще дойде Тоя, Който има да дойде, и не ще се забави. А който е праведен пред Мене, ще живее чрез вяра; Но ако се дръпне назад, няма да благоволи в него душата Ми“. Ние, обаче, не сме от ония, които се дърпат назад, та се погубват, а от тия, които вярват та се спасява душата им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.