Индия: Ислямски шариа съд издава фетва след осъждане на християни

Индия: Ислямски шариа съд издава фетва след осъждане на християни

17.02.2012 6 By Evangelsko.info

Християнски работници напускат долината Кашмир в Индия, след като шариа съд (основан на ислямското законодателство) е осъдило трима християнски водачи за „примамване на мюсюлманите в долината към християнството“, съобщава в свой репортаж от 19 декември The Times of India. Издадена е била и фетва (ислямско правово мнение) срещу християнските училища, и е започната кампания от врата-на-врата за връщането на обръщенците обратно към исляма.

Съдът, който няма законова власт, е издал осъдителна присъда срещу Кандер Мани Кана, пастор в църквата „Вси светии“ в Шринагар; Джим Борст, католически мисионер от Холандия; и Гайор Месах, християнски работник. Тримата са напуснали района, поради нарастващото напрежение. Шариа съда, оглавяван от Башир-уд-дин Ахмад, главния мюфтия в Кашмир, също е насочил властите в щата да поемат управлението на всички християнски училища в региона, съгласно репортажа в The Times of India.

Молете се Бог да защити християните в долината Кашмир. Молете се те да не бъдат заплашвани и Бог да работи мощно в тяхна закрила. Молете се още мюсюлманите да дойдат до спасителната вяра в Христос.