Индия: Ислямски шариа съд издава фетва след осъждане на християни

Християнски работници напускат долината Кашмир в Индия, след като шариа съд (основан на ислямското законодателство) е осъдило трима християнски водачи за „примамване на мюсюлманите в долината към християнството“, съобщава в свой репортаж от 19 декември The Times of India. Издадена е била и фетва (ислямско правово мнение) срещу християнските училища, и е започната кампания от врата-на-врата за връщането на обръщенците обратно към исляма.

Съдът, който няма законова власт, е издал осъдителна присъда срещу Кандер Мани Кана, пастор в църквата „Вси светии“ в Шринагар; Джим Борст, католически мисионер от Холандия; и Гайор Месах, християнски работник. Тримата са напуснали района, поради нарастващото напрежение. Шариа съда, оглавяван от Башир-уд-дин Ахмад, главния мюфтия в Кашмир, също е насочил властите в щата да поемат управлението на всички християнски училища в региона, съгласно репортажа в The Times of India.

Молете се Бог да защити християните в долината Кашмир. Молете се те да не бъдат заплашвани и Бог да работи мощно в тяхна закрила. Молете се още мюсюлманите да дойдат до спасителната вяра в Христос.

6 thoughts on “Индия: Ислямски шариа съд издава фетва след осъждане на християни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.