Християни в Кения – убити през нощта, въпреки полицейския час

0

Трима християни в източната част на Кения били извикани от леглата си през нощта – само за да бъдат убити на прага си.

Селяните от Бобо в окръг Ламу са силно разтърсени, след като екстремистите от Ал-Шабаб прерязали гърлата на трима съседи миналата сряда – само защото били християни. Молим ви, молете се за семействата на тримата убити: Гучу, Джаред и Йосиф.

Според източниците, нападателите отвлекли и малко местни хора, които са били принудени да разкрият имената на християните в Бобо и местата, където живеят. Една от тях е християнката на име Хилари, която също беше убита по-късно. След убийствата много селяни избягали от домовете си и се укривали в храсталаците или в близкото село на хиндуисти.

Християните в Ламу са били редовни цели за екстремистките. На 18 август четирима християни били убити в град Касала Кайру. Нападението от миналата седмица се провело въпреки полицейския час в Ламу и в окръзите около река Тана и Гариса, за да се предотврати нападение на Ал-Шабаб.

* Молете се за семействата на четирите убити в Бобо миналата седмица. Помолете Бога да утеши и да осигури нуждите семействата им – въоръжените мъже също изгорили магазина на Гучу.
* Молете се християните в източната част на Кения да останат твърди в своята вяра и Бог да ги скрие от „човешките замисли“ (Псалм 31:20).
* Помолете Бог да утеши селяните, които били отвлечени и принудени да идентифицират местните християни.
* Молете се за мъдрост на кенийските власти докато отговарят за нарастващия екстремизъм в крайбрежните райони на Кения и в източните райони, граничещи със Сомалия. Молете се да предприемат решителни действия за защита на християните.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви, продължете да се молите за нашата сестра от Иран – Мериам Нагаш Заргаран. Въпреки освобождаването й от затвора на 1 август, тя продължава да среща трудности: забранено й е да напуска Иран в следващите шест месеца. Тя също така изрази подозрения, свързани със затворниците в затвора „Евин“, като например даването на антипсихотични лекарства без причина. Молете се Бог да излекува и възстанови Мариам след изпитанието й и да й помогне да намери истинска свобода в Него, независимо от това какви ограничения я подчиняват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.