Господ не те е подминал

0

Един от най-големите товари, които нося като пастир на Господа, е  моето желание да мога да донеса надежда и утеха на вярващите, които понасят такава голяма болка и страдание? Тогава се моля Бог да ми даде мъдрост, за да премахна съмненията и с…

Господ не те е подминал

Господ не те е подминал

Господ не те е подминал
Един от най-големите товари, които нося като пастир на Господа, е  моето желание да мога да донеса надежда и утеха на вярващите, които понасят такава голяма болка и страдание? Тогава се моля Бог да ми даде мъдрост, за да премахна съмненията и страха им. Моля се да имам нужното послание, което ще изсуши сълзите на скърбящите и ще постави песен в устните на безнадеждните.”

 

Посланието, което чувам от Светия Дух за Божиите хора, е много просто. Той ми казва: „Идете при Моето Слово и изповядвайте обещанията Ми. Отхвърлете съмнителните си чувства. Всяка надежда се ражда от Божиите обещания."

 

Наскоро получих писмо, което съдържа красива жива илюстрация на казаното по-горе. Беше от майка, която ми пишеше следното:

„Дъщеря ми е на шестнадесет години. Тя има физическа дегенерация на мускулите, връзките и ставите. Изпитва силна болка двадесет и четири часа на ден. Загубих сина си след самоубийство през 1997 г. поради същото заболяване. Той беше на двадесет и две години, когато след девет години страдания посегна на живота си. Не можеше да се справи с болката.

 

„Дъщеря ми беше балерина и с нетърпение очакваше да отиде в училище "Джулиард" в Ню Йорк. Мечтите ѝ бяха разбити, когато тя беше поразена от същата болест, която измъчваше брат ѝ. Лекарят каза, че по скала от 1 до 10 болката ѝ е 14. Количеството болкоуспокояващо, необходимо за да бъде ефективно за нея, би унищожило бъбреците ѝ, така че тя не може да приема лекарството.

 

„Тя обича Господа и е истинска радост да бъдеш до нея. Дъщеря ми е прекрасна поетеса, чиито писания са публикувани в над 15 издания и е включена в списъка „Международен талант в областта на поезията“.

 

Въпреки всичко, сред безмилостно страдание на тялото и душата, тази майка и нейната дъщеря са възложили надеждата си на Божието Слово за тях. Господ им беше дал мир.

 

Опитвал ли се е врагът да ви каже, че Бог ви е подминал? Изкушавали ли сте се да заключите, че Господ не е с вас? Може би сте на косъм да се откажете от вярата си?

 

Надявайте се на Господнето Слово към вас, което казва: „Никога няма да те оставя, нито ще те забравя“ (Евреи 13:5, NKJV) и

 

„Господ ще бъде прибежище за угнетените, прибежище във времена на неприятности. И онези, които знаят името Ти, ще се доверят на Теб; Защото Ти, Господи, не си оставил онези, които Те търсят” (Псалм 9:9-10).

 

Източник: World Challenge

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.