Джиан е 27-годишен християнин, живеещ в Нигерия. Той е студент в Катедрата по строително инженерство в Университета в Хоши и единственият оцелял член на семейство от седем души.

Само преди няколко седмици Джиан видял публикация във Фейсбус за това как селото му е било подложено на нападение от фулански бойци. Почти веднага се обадил вкъщи, за да говори с баща си, Адаму Гиан, но телефонът на баща му бил изключен.

Усещайки, че нещо не е наред, той се обадил и на майка си, но телефонът й също бил изключен.

Няколко минути по-късно се обадил на приятел, който му казал, че и двамата му родители, тримата му по-малки братя и сестри и баба му са мъртви.

Джиан едва дишал. Той вдигнал чантата си и се качил на автобус водещ към селото възможно най-бързо.

Часове по-късно, все още седящ на полуизгоряла пейка в това, което преди било дневната на семейството му, чул от своите приятели как са дошли фуланските бойци в селото една вечер и убили 12 души, включително семейството му.

През тази ужасна нощ фуланите изгорили 95 къщи и разрушили повечето от селскостопанските култури, които били почти готови за прибиране на реколтата.

За съжаление тази ситуация е твърде често срещана в някои части на Нигерия, където преследването и убиването на християни се увеличават.

Искам да помогнете на християните като Джиан?


Фулански бойци са си поставили цел да унищожат църквата и да наказват християните в централните и северните щати на Нигерия. Те убиват презвитери в църковните им сгради, нападат християнски семейства в собствените им домове – убиват всички, които стоят на пътя им. Унищожавайки реколтата и открадвайки говедата.

И все пак сред тези страдания и опустошения има добри новини.

И добрата новина е, че служителите като Фондация „Стефанос“, наши сътрудници, осигуряват в такива кризисни ситуации подслон и храна, както лечение на травми за много разселени лица.

През изминалата година, благодарение на щедростта на поддръжниците на Релийз Интернешънъл, хора като вас, Стефанос успя да помогне на стотици християнски семейства в ден на нужда.

Но тъй като преследването ескалира, повече християни като Джиан, които са загубили всичко, отчаяно се нуждаят от нашата подкрепа.

Ще дадете ли 25 паунда или какво можете да споделите днес, за да помогнете на християни като Джиан в най-болезненото време на живота им?

Дарете сега

Насочили сме се основно към Нигерия, но християните са ранявани, травмирани и убивани и на други места. В Еритрея семействата на християни, починали в затвора, се нуждаят от нашата помощ. В Пакистан, християни от Сомалия, Кения, Египет и Индия са убити за вярата си. Често тези, които са останали назад, трудно могат да продължат. Отчаяно се нуждаят от храна, подслон, лекарства и духовно насърчаване. Като направите дарение днес, можете да задвижите сътрудниците ни, работещи в тези и други страни, за да помогнат на тези, които страдат и нямат към кого да се обърнат.

Благодаря за загрижеността,

Пол Робинсън
Главен изпълнителен директор на Релийз Интернешънъл

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.