Глобален Ден за Молитва–27 Май 2007

0

globalday

ГЛОБАЛЕН ДЕН ЗА МОЛИТВА– ПЕТДЕСЯТНИЦА, 27 МАЙ 2007
МОЛЕТЕ СЕ ГЛОБАЛНО! СЪБЕРЕТЕ СЕ ЛОКАЛНО!

„Когато настана денят на Петдесятницата, те всички бяха на едно място.”–Д.А. 2:1

НАЧАЛОТО: ЮЖНА АФРИКА
Християните от целия свят са поканени да си подадат ръце в Глобалния Ден За Молитва (ГДЗМ), известен с абревиатурата GDOF (Global Day Of Prayer), инициатива, започнала със зората на Милениума през 2001 в Кейптаун, Южна Африка (Грейъм Пауър), разпространила се по цялото земно кълбо. Много молитвени вериги, християнски организации и църковни лидери подкрепят това световно, надденоминационно, трансформиращо събитие. Миналата година ние, в Християнски Център „Витания”, се присъединихме на локално ниво, но тази година сме регистрирали България официално (www.globaldayofprayer.com). През 2006 (4 Юни) близо 250 милиона християни от 198 страни се присъединиха към втория GDOP (Глобален Ден За Молитва) с дух на покаяние и молитва.

ОЧАКВАНЕТО: ВСИЧКИ ЗАЕДНО НА МНОГО МЕСТА
На 27 Май 2007 с изгрева на слънцето от изток през всяка времева зона до залеза, се очаква милиони по лицето на земята да откликнат на този призив от Бог да смирят себе си и да се молят. Като единно Христово тяло християните от цял свят ще се поклонят на Господа, ще празнуват Неговото величие и слава, ще се отвърнат от греховете си и ще предложат себе си като благословение за народите, а на локално ниво–за градовете и селата, в които живеят.

ИСАЯ 66:18 казва: „ЗАЩОТО АЗ ЗНАЯ ДЕЛАТА ИМ И ПОМИСЛИТЕ ИМ И ИДЕ ВРЕМЕТО, КОГАТО ЩЕ СЪБЕРА ВСИЧКИ НАРОДИ И ЕЗИЦИ; И ТЕ ЩЕ ДОЙДАТ И ЩЕ ВИДЯТ СЛАВАТА МИ”.

КЛЮЧОВИТЕ ПАСАЖИ:
2 ЛЕТОПИСИ 7:14: „Ако народът Ми, Който се нарича с Моето име, смири себе си, та се помоли, и потърси лицето Ми, и се върне от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха му и ще изцеля земята му.”

АВАКУМ 2:14: „Защото земята ще се изпълни със знанието за славата Господна, както водите изпълват морето.”

СТРАТЕГИЯТА в 3 стъпки:
Инициативата GDOP е вдъхновена от трите етапа, предшестващи раждането на Църквата: десет дни в постоянна молитва преди Петдесятница, един ден в молитва пред очите на целия град, последван от дни за благословение. Затова, GDOP включва:

10 ДНИ МОЛИТВА (24/7) и ПОСТ (организран по места) от Възнесение до Петдесятница, по модела на Христовите последователи преди първата Петдесятница–17-26 МАЙ 2007.

1 ГЛОБАЛЕН ДЕН ЗА ПОКАЯНИЕ И МОЛИТВА в неделя на Петдесятница; телевизия, радио и интернет ще излъчват такива събирания от различни краища на света–27 МАЙ 2007.

90 ДНИ ЗА БЛАГОСЛОВЕНИЕ или дейности на християните, насочени към обществото; GDOP насърчава формиране или активиране на вече съществуващи местни обединения между пастори, църкви, мисии и бизнес лидери с цел реализиране на практично, трансформиращо благословение за съответните общини–28 МАЙ-25 АВГУСТ 2007.

ДЪЛГОСРОЧНО: GDOP е планиран за всяка година на Петдесятница до 2010:
27 МАЙ 2007 11 МАЙ 2008 31 МАЙ 2009 23 МАЙ 2010

Молитвите, включени в GDOP наръчника са замислени да бъдат четени в единство от всички вярващи по света, а в неделята на Петдесятница–присъединилите се църкви ще издигнат глас в молитва за света.

В късния следобед и вечерта на Петдесятница, по цялото земно кълбо, християни от различни деноминации планират събирания в големи обществени зали, стадиони и площади, за да се покланят на Бог открито в името на Исус Христос и да се молят за изцеление и благословение на народите. А в „затворените” за християнството страни вярващите ще намерят различни начини да се присъединят към световната молитва. СМК–телевизия, радио, интернет–ще улеснят още повече свързването и обединяването на молитвите ни.

Препоръчваме ви да отразите на местно ниво чрез СМК протичането на това глобално, трансформиращо, молитвено събитие, както и да ни изпратите снимки/видео запис/статии за това как славата Господна е била открита пред очите на хората от вашето населено място или в църквата/семейството ви. Възможно е някои от тези материали да бъдат публикувани на официалната GDOP уеб-страница за насърчение и информация за хората от другите страни.

Тъй като молитвената инициатива е на световно, надденоминационно ниво, призоваваме да се включат всички деноминации и църкви в България, като молим председателите на различните деноминации да разпространят информацията по църквите.

Развълнувани сме и очакваме да „ВИДИМ СЛАВАТА МУ”, насърчавайки християните от всички деноминации, църкви, общности и семейства да се включат в този специален ден за покаяние и молитва. Освежени и обновени чрез силата на молитвата, нека преобразим обществата, към които принадлежим, „пишейки” НЕГОВАТА ИСТОРИЯ ЗА ТРАНСФОРМИРАНЕТО НА СВЕТА!

Благословения,
Пастор Божидар и Нели Ялъмови
Ивилина Хигинс (секретар)
ХРИСТИЯНСКИ ЦЕНТЪР ВИТАНИЯ–КАЗАНЛЪК
Представители за България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.