Германия с нов рекорд в броя на населението

0

Населението на Германия се е увеличило с 843 000 души за 6 месеца, достигайки 84 милиона. Германските евангелисти продължават активно да помагат на украинските бежанци.

 

Германската федерална статистическа служба съобщи, че притокът на…

Германия с нов рекорд в броя на населението

Германия с нов рекорд в броя на населението

Германия с нов рекорд в броя на населението
Населението на Германия се е увеличило с 843 000 души за 6 месеца, достигайки 84 милиона. Германските евангелисти продължават активно да помагат на украинските бежанци.

 

Германската федерална статистическа служба съобщи, че притокът на украински бежанци в Германия е тласнал населението на страната до нов рекорд за всички времена от над 84 милиона души.

 

Около 750 000 украински бежанци, повечето от които жени, са отишли в Германия поради руската инвазия през първата половина на 2022 г.

 

Официалните данни показват, че „към края на юни населението на страната се е увеличило с 843 000 души“ или 1%, докато през цялата 2021 г. то е нараснало с 82 000 души, или 0,1%.

 

Статистическата служба подчертава, че толкова голям ръст на населението не е регистриран от 1992 г., когато границите в Източна Европа бяха отворени заради войната в бивша Югославия, и от 2015 г., когато мигранти от Сирия, Ирак и Афганистан избягаха в Германия.

 

През 1992 г. в страната са пристигнали около 700 000 души, а през 2015 г. са били един милион.

 

От началото на инвазията евангелистите в цяла Европа помагат на украинците, като изпращат помощ на онези, които остават в страната, и като посрещат в домовете и църквите си милиони бежанци, които са избягали в търсене на по-добър живот.

 

В Германия двама младежи, които вече имат опит в областта на социалните медии, създадоха уебсайта и приложението Host4Ukraine, където хората могат лесно да предложат дома си в уебсайт, който прилича на уебсайт на AirBnB, но безплатно.

 

EAD моли германците да „приветстват бежанците“ и да се молят за тях. Веднага след началото на конфликта Германският евангелистки алианс (EAD) публикува изявление, призовавайки германците да „приветстват бежанците, да застанат до тях и да помогнат практически навсякъде, където могат“.

 

Те също така насърчиха „политиците в Германия и Европа да предприемат всички необходими мерки, за да спрат инвазията на Русия, както и да запазят чувство за пропорция, така че бедните слоеве от населението на Русия да не страдат най-много от санкциите“. 

 

EAD помоли християните да „организират молитвени събития в допълнение към личната молитва; в частност общата молитва има специално обещание. С дигиталните молитвени събития националните граници могат да бъдат преодолени”.

 

„Нека изграждаме мостове между украинци и руснаци, където е възможно. Нека се молим Божият мир, който е по-висок от всяко разбиране, да пази сърцата и умовете на все повече хора от всички страни на конфликта (Филипяни 4:7)”.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.