Дванадесети признак: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ЗЕМИТЕ НА ПАЛЕСТИНА

1

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

“Така казва Господ Йеова: В деня, ко¬гато ви очистя от всичките ви беззакония, ще направя и да се населят градовете, и запустелите места ще се съградят… И ще казват: Тая земя, която бе запустяла, стана като Едемската градина…” (Езек.36:33-35).

В книгата на пророк Езекиил в 36, 37 и 38 глави се говори за събития, които ще станат при идването на Христос. Тогава Святият Дух ще се излее върху Израел и северните орди ще нахлуят и ще направят безуспешен опит да подчинят Палестина. Глава 36 говори за възстановяване на земята, която е била опустошена много векове.

Предсказанието на Мойсей и другите пророци бе, че ще дойде разорение върху земята на Израел поради неподчинението на нацията. Връщането й към порока и безверието, както и измяната с отхвърлянето на Месията, бяха последвани от разрушението на Йерусалим и други еврейски градове, а проклятието върху народа доведе до вековна разпръснатост по целия свят.
Последваха векове на разорение, както бе предсказано в пророчеството. Ботушът на исляма порази земята.

Настъпи голяма засуха и пустинята постепенно обхвана тази земя, която бе хранила много благоденстващи градове. Турците сложиха данъци за дърветата, а бедуините ги изсякоха, защото мразеха всякакъв вид данъци. Пътниците, които разглеждаха земята, бяха шокирани от пустошта.

През 1917 г. Палестина бе освободена от дългите векове на мюсюлманско господство и на евреите беше позволено да се върнат в родината си. Започна голяма промяна: чрез усърден, интензивен труд земята се изведе от невзрачното състояние. Бяха посадени милиони дървета, а блатата пресушени. Строяха се пътища и беше внесена модерна техника. Когато дърветата започнаха да се развиват, се промени и климатът. На мно¬го места възникнаха нови селища. Евреите достигнаха цифрата четири милиона, а войските им станаха достатъчно силни, за да се справят с нашествията на арабските батальони, които оспорваха правото им на национална независимост. Още много можеше да се направи, но беше очевидно, че пророчеството от преди векове се изпълни. То също е сигурен знак, че времето на края е предстоящо. Израелският Цар е на вратата!

1 thought on “Дванадесети признак: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ЗЕМИТЕ НА ПАЛЕСТИНА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.