Франклин Греъм на евангелизация в Англия

0

Франклин Греъм на евангелизация в Англия
Около 700 души предадоха живота си на Исус Христос по време на турнето на евангелизатора Франклин Греъм в 4 града във Великобритания. Евангелизацията премина под надслова „Бог те обича“.

 

Както съобщава CBN News, синът на покойния евангелизатор Били Греъм, пътува до Ливърпул, Нюпорт и Шефилд миналия месец, за да проповядва Евангелието. Греъм, главен изпълнителен директор и президент на Samaritan’s Purse и Евангелистката асоциация на Били Греъм (BGEA), работи с християни от над 2000 църкви, за да превърне обиколката в реалност в Обединеното кралство.

 

Съобщава се, че около 11 000 души са присъствали по време на обиколката и най-малко 700 са изповядали своята вяра след покана да приемат Христос.

 

„Имаме истинското усещане, че сме тук за време като това. Франклин Греъм говореше, че е време да действаме и че Бог ще се намеси. Това е ключов момент за провъзгласяването на Евангелието, особено след излизането от пандемията и резултатите от пандемията“, казва директорът на BGEA в Обединеното кралство Робърт Чилвърс пред Global News Alliance (GNA).

 

„Излизайки от пандемията, ние чувстваме, че имаме възможност да благовестваме за Христос, но можем да насърчим други църкви да се възползват от възможността да проповядват смело и ясно Евангелието“, добавя той.

 

Чилвърс отбелязва още, че Асоциацията на Били Греъм (BGEA) е благодарна на църквите, които са си сътрудничили с тях по време на турнето в Обединеното кралство.

 

„Ние обучавахме хората в местните църкви да ръководят малки групи, наричаме ги групи за въвеждане, към които се насочват хората, които току-що са приели Христос. Окуражаващо е да чуем, че много църкви създават такива групи, особено за да се грижат за тези, които отликват на вестта на Евангелието“, казва той.

 

Преди да тръгне на турнето, пастир Греъм се сблъска с известна реакция от страна на ЛГБТ активисти поради библейските си убеждения относно брака и сексуалността. Отблъскването включваше протести срещу реклами, популяризиращи турнето „God Loves You“, които трябваше да бъдат поставени в автобусите в целия град.

 

През юли пастир Греъм планира да евангелизира в областта около столицата Лондон.

 

Източник: Cross Walk

Франклин Греъм на евангелизация в Англия

Франклин Греъм на евангелизация в Англия

Франклин Греъм на евангелизация в Англия Около 700 души предадоха живота си на Исус Христос по време на турнето на евангелизатора Франклин Греъм в 4 града във Великобритания. Евангелизацията премина под надслова „Бог те обича“.   Както съобщава CBN News, синът на покойния евангелизатор Били Греъм, пътува до Ливърпул, Нюпорт и Шефилд миналия месец, за да проповядва Евангелието. Греъм, главен изпълнителен директор и президент на Samaritan's Purse и Евангелистката асоциация на Били Греъм (BGEA), работи с християни от над 2000 църкви, за да превърне обиколката в реалност в Обединеното кралство.   Съобщава се, че около 11 000 души са присъствали по време на обиколката и най-малко 700 са изповядали своята вяра след покана да приемат Христос.   „Имаме истинското усещане, че сме тук за време като това. Франклин Греъм говореше, че е време да действаме и че Бог ще се намеси. Това е ключов момент за провъзгласяването на Евангелието, особено след излизането от пандемията и резултатите от пандемията“, казва директорът на BGEA в Обединеното кралство Робърт Чилвърс пред Global News Alliance (GNA).   „Излизайки от пандемията, ние чувстваме, че имаме възможност да благовестваме за Христос, но можем да насърчим други църкви да се възползват от възможността да проповядват смело и ясно Евангелието“, добавя той.   Чилвърс отбелязва още, че Асоциацията на Били Греъм (BGEA) е благодарна на църквите, които са си сътрудничили с тях по време на турнето в Обединеното кралство.   „Ние обучавахме хората в местните църкви да ръководят малки групи, наричаме ги групи за въвеждане, към които се насочват хората, които току-що са приели Христос. Окуражаващо е да чуем, че много църкви създават такива групи, особено за да се грижат за тези, които отликват на вестта на Евангелието“, казва той.   Преди да тръгне на турнето, пастир Греъм се сблъска с известна реакция от страна на ЛГБТ активисти поради библейските си убеждения относно брака и сексуалността. Отблъскването включваше протести срещу реклами, популяризиращи турнето "God Loves You", които трябваше да бъдат поставени в автобусите в целия град.   През юли пастир Греъм планира да евангелизира в областта около столицата Лондон.   Източник: Cross Walk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.