Евангелският алианс на Великобритания коментира първия министър-председател индус

0

Риши Сунак ще стане първият министър-председател на Великобритания, който изповядва индуизма. Като депутат, той запали свещ на стълбите на "Даунинг стрийт" 11, за да отбележи празника "Дивали", Фестивала на светлините, който запо…

Евангелският алианс на Великобритания коментира  първия министър-председател индус
Риши Сунак ще стане първият министър-председател на Великобритания, който изповядва индуизма. Като депутат, той запали свещ на стълбите на "Даунинг стрийт" 11, за да отбележи празника "Дивали", Фестивала на светлините, който започна в понеделник. Издигането на Сунак до премиерския пост бе отразено на първите страници на повечето индийски вестници.

 

Дани Уебстър, директор на комуникациите в Евангелския алианс, споделя, че назначението на Сунак ще отрази многообразието на Великобритания: "Всъщност е важно да признаем, че като нация празнуваме свободата на религията и вярата. Мисля, че е важно да сме в състояние да разпознаваме религиозните вярвания на различните хора и как ги практикуват. Също така смятам, че трябва да бъдем насърчавани, че хората са свободни да практикуват различни вярвания, но трябва да отстояваме свободата да практикуваме нашите собствени."

 

Очаква се период на "тихо, стабилно правителство", тъй като изглежда, че Риши Сунак ще стане министър-председател на Великобритания.

 

Депутатът от Християн-консервативната партия Джон Глен, който познава г-н Сунак от 2014 г. вярва, че той притежава почтеността, стремежа и интелигентността да възстанови репутацията на Обединеното кралство след политическите и финансови сътресения от последните седмици.

 

Депутатът от Солсбъри заяви: "Загрижен съм за благосъстоянието на страната. Разочарованието и объркването, а също и несигурността на хората влошават ситуацията в страната. Много съм нетърпелив да преодолеем тази несигурност и да имаме нов премиер. Мисля, че това, което повечето хора, особено повечето християни искат, е тихо, стабилно правителство, което се грижи за най-уязвимите и не пречи на живота на хората.

 

"Изпитвам голямо уважение към Риши. Той е човек почтен, работи безупречно и е невероятно интелигентен. Той е много представителен, много е внимателен. Той е много мил към хората, с които работи. Винаги се чувствате комфортно в негово присъствие. Усещате, че владее ситуацията, но гледа на всичко с правилните мотиви, правилните намерения и има голяма доза почтеност в начина, по който се справя. Оценявам го не само професионално, но и като характер и човек, на когото мога да се доверя напълно.

 

"Нанесохме много щети на нашата репутация в световен мащаб. Така че е много важно да осигурим стабилност възможно най-скоро."

 

Междувременно депутатът от партията на Християнските лейбъристи Стивън Тимс  смята, че въпреки че г-н Сунак е "по-разумен избор от връщането на Борис Джонсън", трябва да има общи избори.

 

"Сега трябва да има избори, така че всеки в страната да може да каже мнението си за това кой трябва да състави следващото правителство. Трябва да се молим за мъдрост за всички участващи, за водещите фигури в Консервативната партия и за водещите фигури в и опозицията, защото събитията от следващите няколко седмици ще окажат дълготрайно въздействие върху всички нас."

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.