Евангелие по Лука 5 глава-2

ОЧИСТИ МЕ… „И когато беше в един от градовете, ето, човек, който беше цял прокажен, като видя Исуса, падна на лицето си и Му се помоли, казвайки: ГОСПОДИ, АКО ИСКАШ МОЖЕШ ДА МЕ ОЧИСТИШ. А Той простря ръка и се допря до него, и рече: ИСКАМ; БЪДИ ОЧИСТЕН. И на часа проказата го остави.“ Лука…

Евангелие по Лука 5 глава-2

Евангелие по Лука 5 глава-2

ОЧИСТИ МЕ…

И когато беше в един от градовете, ето, човек, който беше цял прокажен, като видя Исуса, падна на лицето си и Му се помоли, казвайки:
ГОСПОДИ, АКО ИСКАШ МОЖЕШ ДА МЕ ОЧИСТИШ.
А Той простря ръка и се допря до него, и рече:
ИСКАМ; БЪДИ ОЧИСТЕН.
И на часа проказата го остави.“ Лука 5: 12-16

За днешния коментар поисках да сложа снимка на болен от проказа, но всичките в нета, бяха толкова страшно-грозни, че се отказах. Проказата е страшна, грозна и противна! Тя разяжда, разкапва и обгръща в смрад телата на нещастниците…

По същият начин грехът смачква, обезобразява и обгръща в зловоние човешките души! Ако сега, само за миг, бихме могли да зърнем собственият си лик в „духовното огледало“, сигурно с всичка сила щяхме да викаме:

– Господи, ако искаш можеш да ме очистиш…

Не вярвате ли?
Огледайте се в Библията и ще откриете реалността!
Но дори и тогава, когато гледката не е приятна, не се съмнявайте в добронамереността на нашият Господ!
Бог има милост, изцеление и живот за всеки, който би поискал помощ, независимо от колко тежка болест, грях или проблем го измъчва. Исус точно за това дойде – да ни освободи от робството на тлението, на греха и на смъртта. Само трябва да Го повикаме и да Го помолим с вяра и смирение!

Господи, моля очисти ни…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.