Двадесет и втори признак: ВЪЗХОДЪТ НА КУЛТОВЕТЕ

0

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

“А в покъсните времена някои ще отпаднат от вярата и ще слушат измамни духове и демонични учения…” (1 Тим.4:13).

Библията набляга на факта, че към края на века хората ще се откъснат от простотата на вярата и ще се вслушват в съблазняващи духове. Със сигурност събитията са доказали истината на това пророчество. Един след друг се появяват култове през последния век, всеки един с претенцията, че той е истинската църква и е готов да оклевети другите.

Учението за еволюцията за произхода на човека от диво животно, е пряко противопоставяне на библейското откровение, че той бе създаден по Божий образ и подобие, а всяко същество според своя вид. Мормонизмът се появи с учението си за многоженството.

Тук можем да споменем и Свидетелите на Йехова, крайно сектантска група, която учи, че Христос е обикновен земен жител и заклеймява Неговите последователи. Свидетелите на Йехова отхвърлят съществуването на буквален Ад. Пастор Ръсел, който е основател на този култ, предсказа, че Пришествието на Христос ще стане през 1914 г., което, разбира се, не се осъществи.

Появи се Християнска Наука, която не е нито християнска, нито наука. Нейният основател е жена, сключвала три пъти брак в живота си. Името й е Мери Бейкър
Гловер Патерсон Еди. Тя предложи религия, която е “система от откази” и в нея се твърди, че неща като болест, грях, смърт съществували само във вид на мисли в човешкия ум!

Тези примери ни показват само една малка част от фалшивите религии, чийто произход е съвсем явен. Дълбоко в същността им зад тях стоят дяволски духове или доктрини. Павел каза, че тези неща трябва да се случат в последните времена и когато те се явят, можем да сме сигурни, че краят на този век е близо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.