Какво казва Библията за танците? Могат ли християните да танцуват?…

3
Какво казва Библията за танците? Могат ли християните да танцуват?…

Какво казва Библията за танците? Могат ли християните да танцуват?…

Какво казва Библията за танците? Могат ли християните да танцуват?

Библията не дава специални указания за танците. Може да бъде полезно да посочим някои примери на добри и лоши танци и после да споменем някои библейски принципи, върху които да построим стандартите за танци. Изход 32:6, 19-25—това е разочароващата част от историята на Израил. Докато Мойсей бил на планината да говори с Бог, израилтяните си построили идол. Покланяйки му се, те започнали да танцуват. Това завършило във „веселба“ (стих 6) и „разюзданост“ (стих 25 казва „съблечени“ в някои преводи). В този случай танците довели до крайно греховна дейност. В Изход 15:20 Мариам танцувала да отпразнува победата, която е донесла Божията сила при Червено море. 2 Царе 6:12-16—Давид „танцувал пред Господа“ да отпразнува връщането в Ерусалим на Ковчега на Завета.

Всеки пример на танци, които не са считани за греховни, се явявал при поклонение или хваление на Бог. Ето още някои принципи, които трябва да се имат предвид при разглеждането на танците: Еклесиаст 3:4—има време за танцуване (и съответно неподходящо време за танцуване ). Псалом 149:3; 150:4— и двата пасажа споменават, че можем да хвалим или да се покланяме на Бог чрез танци. 1 Коринтяни 6:19-20— нашите тела принадлежат на Бог и те са храмът на Светия Дух. Така че всяко нещо, което правим, трябва да Го почита.

Следователно танците, които привличат вниманието към теб или към твоето тяло, биха били греховни. В 1 Коринтяни 7:1-3 авторът казва: „Добре е човек да не се докосва до жена“. Павел признава, че мъжете имат много силен полов нагон, който е лесно да се предизвика. Поради това много стилове на танци по двойки извън брака могат да бъдат много изкушаващи, особено за мъжа. „Избягвай младежките страсти“ (2 Тимотей 2:22). Всеки танц, който подбужда греховни желания в нас или в другите, е греховен. Матей 18:6— да правиш нещо, което може да накара някой друг да се препъне в грях, е абсолютно неоправдано. В тази категория попада и танцуването по начин, който би накарал някой друг да се съблазни. 1 Солунци 5:22— това е полезен принцип, ако не сме сигурни дали конкретната танцувална ситуация е приемлива: „Избягвайте всеки вид грях“. Ако дори само изглежда, че може да бъде греховно, не го правете.

Накрая,нес има много танци, които са неприемлими за вярващите, които би трябвало да се стремят да прославят Бог с живота и телата си. Въпреки че Библията признава, че можем да танцуваме по начин, който не изкушава другите, не се изкушавайте, днес много танци от дискотеките и фолклора са принесени в църквите като танци за “БОГ“ което е чужд огън на Божия олтар!Такива танци не водят към свято поклонение и с движение на телата ти, а напротив предизвикват сексуални предизвикателства,за истинските християни е ясно че Бог го няма ,че това не е посветено на Него,а на чуствени плътски усещания!!Това важи особедно за младите,които освен всичко са облечени като за дискотека,за интимна среща с приятел,а не за поклонение пред БОГ!! Внимавайте, пазете се от съблазните на света, !!И ПОКЛАНЯЙТЕ НА БОГА САМО ПО ОПИСАН В БИБЛИЯТА НАЧИН,С ДУХ И ИСТИНА,С СЪРЦЕ СМИРЕНО И СЪКРУШЕНО!!

3 thoughts on “Какво казва Библията за танците? Могат ли християните да танцуват?…

  1. Nesamo tancite,tip kyucheci y ballet ,no sushto y pesnite ot tipa Ratka Piratka,te ni otdalechavat ot BOG,y prevlichat demonio.Pazstese ot vsichki tezi neshta

  2. Зависи какво ще кажи пастора. И какъв пример ще даде. То в днешно време кой ти се съобразява какво казвала Библията. Важно е какво ще каже пастора. Нали така уважаеми пастори? Все пак всички предявяват претенции че са избрани от Господ и че са поставени на този пост от Него. За това че каквото каже пастора това е . Той е глас Божии в днешно време.Ако каже че може да се танцува значи може и хоро дори можеш да играеш,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.