Да живеем с надежда

0

„А Бог на надеждата да ви изпълни с пълна радост и мир във вярването, тъй щото чрез силата на Светия Дух да се преумножава надеждата ви.”

                          &nbs…

Да живеем с надежда

Да живеем с надежда

Да живеем с надежда
„А Бог на надеждата да ви изпълни с пълна радост и мир във вярването, тъй щото чрез силата на Светия Дух да се преумножава надеждата ви.”

                                                                                                                                                                                                                                     (Римляни 15:13)

 

Единствената причина, поради която живеем на земята е, за да помагаме на други хора. В противен случай би било по-добре Бог да ни задуши и да ни остави да умрем веднага щом се кръстим и започнем да вярваме. Но Той ни оставя да живеем тук, така че да водим до вяра други хора, точно както това се е случило и с нас.

 

Междувременно, понеже все още сме на земята, ние трябва да живеем със сигурна надежда. Макар да знаем, че притежаваме Божиите съкровища чрез вяра – понеже вярата ни дава новорождението, пложението ни като Божии деца и наследството, което идва с това – ние все още не ги виждаме. Те все още са в бъдещето, като нещо сложено настрана, скрито от очите ни.

 

Петър нарича това жива надежда, която дава твърдост (1 Петър 1:3). Ние имаме Божиите съкровища, но те все още са скрити. Можем да ги докоснем единствено в сърцето си и чрез вяра.

 

Йоан пише за това в своето писмо: „Възлюбени, сега сме Божии чада, и още не е станало явно какво ще бъдем; но знаем, че когато стане явно, ще бъдем подобни Нему, защото ще Го видим както е” (1 Йоан 3:2). Понеже този живот и бъдещият са разделени и не могат да съществуват едновремено. Не можем да ядем, пием, спим, да се събуждаме и да вършим останалите си житейски дейности и в същото време да бъдем в небето.

 

Не можем да влезем във вечния живот, без да умрем и да оставим този живот да си отиде. Затова докато сме тук, до деня, в който Бог пожелае да видим съкровищата, които притежаваме, ние трябва да живеем с надежда.  

 

Превод: Радостин Марчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.