Заплахи за християните в Израел

0

Има призиви за предприемане на незабавни действия, за да се гарантира безопасността на християните в Ерусалим след продължаващите атаки от страна на различни радикални групи.

 

Това се случва, след като гръцкият православен патриарх на …

Заплахи за християните в Израел

Заплахи за християните в Израел

Заплахи за християните в Израел
Има призиви за предприемане на незабавни действия, за да се гарантира безопасността на християните в Ерусалим след продължаващите атаки от страна на различни радикални групи.

 

Това се случва, след като гръцкият православен патриарх на Ерусалим обвини ционистки екстремисти, че прогонват вярващи от града чрез вандализъм, насилие и сплашване.

 

Ръсел Рук, директор на кампанията за защита на християните от Светите земи, споделя какво се случва в ежедневния живот на християнската общност в Ерусалим.

 

„Плюят ни, докато влизаме в църква. Ако сте свещеник – ще хвърлят камъни по вас. Ако сте християни може да ви разрушат църквата.

 

„Заплашват ни с реални атентати с пожар. Това се случи, когато радикален екстремист влезе в църквата в Гетсимания миналата година и се опита да запали църквата посред бял ден. Това са драматични, ужасни неща, които се случват.“

 

Християнското население в Светите земи е намаляло от 12% в началото на века до едва 1% днес, тъй като преследванията принудиха мнозина да търсят убежище другаде по света.

 

Според Рук цифрите са още по-екстремни в Стария град Ерусалим, където има места, свещени за юдаизма, християнството и исляма.

 

„Цифрите са абсолютно плашещи“, обяснява той. „Трябва да се изправим пред реалността, че ако не направим нещо скоро, ако не отстояваме безопасността на нашите братя и сестри, в родното място на църквата, в рамките на няколко поколения, няма да имаме жива, дишаща християнска общност, с реалното присъствие на Христос в Светата земя.”

 

Религиозните лидери и кампанията за защита на християните на Светите земи призовават държавата Израел да поддържа и защитава религиозната свобода и да предприеме действия срещу екстремистки групи, за да гарантира, че евреите, мюсюлманите и християните са свободни да се поклонят безопасно на Бога.

 

„Върховенството на закона трябва да бъде точно това – трябва да защити живота в стария град  Ерусалим. И когато хората извършват престъпления, те трябва да се изправят пред последствията от тези действия. Тези неща трябва да бъдат контролирани, правосъдието трябва да бъде реално, а уязвимите малцинства като християнската общност, трябва да бъдат защитени“, добавя Рук.

 

Източник: Premier Christian News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.