Бог отговори на последната молитва на Тим Килър – вече е в небесната слава

0

Тимъти Келър, забележителният евангелски автор, теолог и пастор от Ню Йорк, почина след продължителна битка с рак на панкреаса в стадий 4. Той беше на 72 години.

 

Само преди ден той публикува молитва, в която изразява желанието си да о…

Бог отговори на последната молитва на Тим Килър - вече е в небесната слава
Тимъти Келър, забележителният евангелски автор, теолог и пастор от Ню Йорк, почина след продължителна битка с рак на панкреаса в стадий 4. Той беше на 72 години.

 

Само преди ден той публикува молитва, в която изразява желанието си да отиде при Исус.

 

Презвитерианската църква Redeemer в Манхатън, чийто пастор бе Келър, изпрати изявление до членовете, в което ги информира, че той е починал в петък сутринта.

 

„Ние сме вечно благодарни за неговото лидерство, сърце и отдаденост да споделя любовта на Христос с другите. Въпреки че ще ни липсва присъствието му тук, ние знаем, че той се радва със своя Спасител в небето“, се казва в изявлението на църковните лидери.

 

„Тим обичаше това, което правеше. Той обичаше да общува както с вярващите от църквата, така и с глобалните лидери на служението. Той се наслаждаваше на предаването на дълбокото чудо и трансформиращата сила на Евангелието на благодатта. Той не обичаше да се обръщат към него като д-р Келър „Само Тим, моля, казваше той.“

 

В България Тим Келър е познат с книгите "Всяко старание си струва", "Щедра справедливост".

 

Тим Келър е автор на десетки книги, сред които и бестселърите The Reason for God  и The Prodigal God, които са преведени на 15 езика.

 

Пастир Келър е доктор по богословие, известен лектор и апологет, баща на трима пораснали синове. Наричан е "Клайв Стейпълс Луис на нашето време".

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.