Библейско училище „Оазис на любовта” в Propovedi.net

0

oasis

Преди шест месеца българският сайт Propovedi.net публикува част от лекциите на библейско училище „Оазис на любовта”. Няколко цели стояха зад тази публикация:

(1) да се допълни архивът на евангелското движение в България с липсващата в него информация за училището,
(2) да се напомни един важен, но често пропускан период от историята на съвременното българско евангелско движение,
(3) да се мотивира интересът на другите евангелски богословски школи у нас за публикуване на преподавателските им материали в интернет.

Интересът към лекциите на библейско училище „Оазис на любовта”, представени на http://keith.propovedi.net/ и последвалите отзиви формираха една от най-интересните и оживени богословско – обществени дискусии в българското интернет пространство. Пряк резултат от този дискурс са публикуваните лекции на Христовото училище, които скоро ще бъдат пуснати и в mp3 формат.

Изразените мнения от двете страни на дискусията допринесоха най-вече за широка популяризация на проекта. През последните няколко месеца публикуваните лекции на училище „Оазис на любовта” бяха изтеглени над 15 000 пъти.

Насърчен от огромния интерес, екипът на „Оазис на любовта” ни предостави целия курс на обучение. В следващите няколко месеца Propovedi.net ще продължи да публикува лекциите на училището, започвайки с две лекции на тема: „Предателите” и „Единството на Църквата”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.