Азербайджан: Нови закони допълнително ограничават свободата на вярата

0

azerbaijan_map[1]1 Тимотей 2:1-4

И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината.

Съгласно новите поправки в Азербайджанския наказателен и административен кодекс, всеки който разпространява религиозни материали, които не са минали през държавната цензура, може да бъде затворен от две до пет години или да бъде глобен с равностойността на заплатите за девет годишен период. Президентът Илхам Алиев е подписал поправките към закона на 12 декември, 2011, които са последните от поредица изключително ограничаващи законодателни промени одобрени от правителството. През юли 2011, поправки въвеждат допълнителен контрол върху религиозното обучение, наред с други ограничения. През декември 2010, значително са увеличени глобите за незаконна религиозна дейност предвидени в Административния кодекс, а през 2009, Законът за вероизповеданията претърпява две поправки, които ограничават правата и свободите свързани с изповядването на вярата.

Молете се президентът Илхам Алиев да спре да прокарва закони, които ограничават свободата на вярата на своите поданици, и вярващите в Азербайджан да продължат смело да споделят своята вяра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.