Дейвид Хатуей отново в България

0

pof

Британският проповедник Дейвид Хатуей е отново в България за национална евангелизаторска конфернеция. Хатуей е дългогодишен приятел на българския народ, прекарвал Библии за вярващите в България по времето на Студената война. За тази си дейност е зaдържан и осъден на година и половина затвор в Чехословакия.

През лятото на 1990, заедно с няколко проповедници и добре известната британска група за хваление Вайнсонг, Дейвид организира първата петдесятна конференция след падането на режима у нас под надслов ”Исус е жив и днес”. Петдесятни проповеди, придружени с динамично хваление, последвани от чудеса и знамения събират всяка вечер над 5000 вярващи и невярващи от цяла България в зала “Диана” в град Ямбол.

Чуствайки особен повик за служение в Източна Европа, през последните няколко години Дейвид Хатуей провежда поредица от евангелизаторски събрания в Румъния, Русия и Украйна. Той е чест проповедник, както в големите градове, така и в най-отдаличените части на Сибир. Всяка година Дейвид гостува и в България. Тази година служението на Хатуей провежда конференция в София организирани от Божия църква. Богослуженията ще се проведат в зала 1 на НДК събота 2 юни 2007 в 10:30 ч. и 16:00 ч., и неделя 2 юни 2007 от 10:00 ч. В неделя вечер, Дейвид ще проповядва в Божия църква в Самоков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.