1 000 000 в Мексико в защита на семейството

1

„Когато говорим за семейството, не искаме да дискриминираме никого. Не е завръщане към миналото, а закрила на съюза между мъжа и жената, който стои в основаната на семейството“. Това посочи монс. Нориега Барсело, епископ от Католическата църква в Закатекас, Мексико, след провелите се в страната манифестации в защита на семейството, към които се присъединиха 125 града, с участието на повече от един милион и половина души.

„След тези манифестации, които църквата подкрепя, но на които не е организатор, се наблюдава едно национално пробуждане“, отбелязва епископът, който уточнява че „не става въпрос да се застане срещу някого, още по-малко срещу хората с хомосексуални наклонности на които се признават правата, но без да се отрича или унищожи онова, което е брака“.

Манифестациите, по инициатива на Frente Nacional por la Familia, обединяващ различни религиозни вероизповедания и нерелигиозни организации, се проведоха след като президента на страната, Енрике Пеня Нието, реши да подкрепи проектозакона за „хомосексуалните бракове“, и след първите протестни реакции на католическите движения.

Много религиозни лидери през тези дни се присъединяват към думите, казани от монс. Педро Пабло Елизондо, епископ на Канкун, че „в Мексико, за 75% от населението, първата ценност е семейството. Да се видят повече от милион души, които го защитават е силно и ясно послание“.

1 thought on “1 000 000 в Мексико в защита на семейството

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.