Великобритания: Младежки протест в знак на подкрепа към преследваната църква по света

Млади хора от Великобритания и Ирландия ще покажат солидарност с преследваната църква през ноември т.г. Те ще се обединят в протест (временно налагане на бойкот върху медийното и интернет пространството) за 48 часа с цел да бъдат събрани хиляди британски лири за млади християни, които страдат заради своята вяра. От социални медии до мобилни телефони, телевизия, игри, хранене или говорене предизвикателството е да останат в „тишина” като знак на съпричастност към положението на цензура и изолация, в което са поставени много християни заради тяхната вяра.

Алтернативният „пост” е организиран от Open Doors, подкрепяща преследваните християни по света, а идеята е „да се вдигне голям шум чрез запазване на тишина”. От организацията се надяват инициативата да бъде посрещната така добре, както и миналата година, когато успя да донесе 30 000 британски лири за деца, жертви на преследване.

Граждани, младежки групи и християнски съюзи са призовани да вземат участие в протеста „Блекаут” (Blackout) от 2 до 4 ноември т.г. „Blackout е нашият начин да запознаем днешното поколение с проблема за преследваната църква по света. Това е движение, базирано на социалните медии, което се идентифицира с цензурата и рестрикциите спрямо преследваната църква”, обясни Джони Гудчайлд – младежки говорител на Open Doors.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.