В небесната слава премина п-р Христо Благинов

0

Пастир Христо Благинов премина в небесната слава след дълги години на неуморно служение за Божието царство. Неговото духовно служение е съпроводено и от социална и хуманитарна дейност, която намира своя широк отзвук в обществото. Поместваме кратък м…

В небесната слава премина п-р Христо Благинов

В небесната слава премина п-р Христо Благинов

В небесната слава премина п-р Христо Благинов
Пастир Христо Благинов премина в небесната слава след дълги години на неуморно служение за Божието царство. Неговото духовно служение е съпроводено и от социална и хуманитарна дейност, която намира своя широк отзвук в обществото. Поместваме кратък материал от regnews.net , който отлично описва живота му на неизменно посвещение в помощ на бедните и нуждаещите се.

 

"Един истински самарянин, намерил смисъл за живота си като помага на другите – пастор Христо Благинов, приключи земния си път. Той е основател на Евангелската Петдесятна църква в Горна Оряховица в началото на 90-те години на миналия век. Заедно с духовната подкрепа, която дава на хората, организира и хуманитарна помощ чрез църковни общности от Швейцария. Болници, социални домове, хора в нужда от целия регион получават подкрепа чрез даренията, минаващи през Църквата на пастор Благинов.

 

Най-голямото му дело е създаването на първия приют за бездомници в областта. В началото подслоняват хората, останали на улицата, в таванско помещение над Църквата. В първите дни на 2012 г. пасторът спечели шестица от ТОТО-то и дари по-голямата част от парите за закупуване на имот, в който бе изграден днешният център „Промяна”. Десетки хора, изпаднали в беда, са намирали подкрепа в центъра, на който Христо Благинов продължаваше да помага и след пенсионирането си.

 

През 2013 г. той получава признанието „Достоен българин”, а Общинският съвет в Горна Оряховица му присъжда една от Годишните награди за принос към развитието на социалните дейности в общината.

 

Поклонението пред пастор Благинов започва в 10 часа на 4 април в Евангелската Петдесятна църква. Погребението е от 13 часа на Гробищния парк в Горна Оряховица."

 

Reg.news.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.