УГАНДА – Бебе беше отровено

4

УГАНДА – Бебе беше отровено: Какво би ви се случило, ако не спазвате Рамадан?

Роднините на Ейнджъл отровиха бебето й, защото е християнка и не спазва Рамадан.

Молете се за нашата сестра от източна Уганда, която скърби за загубата на дъщеричката си. 24-годишната Ейнджълразгневи свекърва си, която е мюсюлманка, като яде по време на целодневния пост Рамадан. Тя кърмеше детето си, което беше болно. Ислямът не задължава немюсюлманите да спазват Рамадан; могат да не го спазват и болните, бременните жени и кърмачките.

На следващия ден свекървата на Ейнджъл даде на сина си билки, които да „излекуват“ болното дете. Скоро състоянието на детето се влоши и то почина. Лекарите потвърдиха, че то е било отровено. След това роднините на Ейнджъл откраднаха тялото на детето и пребиха Ейнджъл, защото отказва да го погребе според ислямските ритуали. Тялото на детето все още не е намерено.

Седмица след този случай в същия район, Луука, селяни убиха 50-годишна вдовица християнка на име Ефранс. Тя се беше противопоставила на натиска да дари земя за нова джамия; когато миналия месец земята й беше иззета, тя докладва това в полицията. Шест дни по-късно беше убита.
* Молете се Бог да утеши Ейнджъл след загубата на детето й. Молете се и за брака й – съпругът й бе арестуван след изчезването на тялото на бебето.
* Молете се за църквата в Луука; нека християните там изберат да свидетелстват за Божията любов дори във време на скръб.
* Продължавайте да се молите за църквата в мюсюлманските области в източна Уганда, където натискът над християните расте.

Новини: Има сила в молитвата! Нека се молим за парламента на Египет, където се обсъждат възможни поправки в законите за богохулството в страната. Освен това се обмисля законопроект за строежа на църкви и статута на християнските общности, а също така и законопроект срещу религиозната дискриминация.
* Молете се в резултат на тези дискусии да бъдат приети закони, които защитават и увеличават религиозните свободи; министри от правителството са се противопоставили на реформа в закона за богохулството.

4 thoughts on “УГАНДА – Бебе беше отровено

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.