Ценна християнска реликва – открадната и върната обратно

0

Златно ковчеже, за което се смята, че съдържа капки кръв, пролети при разпъването на Исус, е било открито, след като било откраднато от абатство във Франция.

 

Реликвата "Скъпоценната кръв на Христос", която е един от най-свещ…

Ценна християнска реликва - открадната и върната обратно
Златно ковчеже, за което се смята, че съдържа капки кръв, пролети при разпъването на Исус, е било открито, след като било откраднато от абатство във Франция.

 

Реликвата "Скъпоценната кръв на Христос", която е един от най-свещените артефакти на католическата църква, е била открадната от абатството Фекамп в Нормандия в началото на юни. Други ценности също са били откраднати от църквата – акт, който беше осъден от епископа на Льо Хавър Жан-Люк Брунин като престъпление срещу всички християни.

 

Холандски детектив, известен като „Индиана Джоунс“ в света на изкуството заради способността си да възстановява откраднати шедьоври, казва, че наскоро се е свързал анонимно с крадци, които по-късно са оставили реликвата на прага му в Амстердам, на повече от 450 км от мястото, където е била открадната.

 

Детективът Артър Бранд написа в Туитър: „Открих легендарната „Кръвта на Исус“ от Фекам („Précieux Sang“), една от най-старите и най-свещените реликви на Католическата църква. Твърди се, че съдържа капки кръв на Исус Христос, събрани в Светия Граал от Неговите рани на кръста. Открадната е на 2 юни 2022 г. във Франция. АМИН!"

 

Детективът, който е откривал картини на Пикасо и безценни персийски средновековни ръкописи, казва, че крадците са изпаднали в паника, когато са разбрали какво съдържа ковчегът:

 

„Да имаш най-голямата реликва, кръвта на Христос, която си откраднал, в дома си е проклятие, дори и да не си вярващ. Да имаш артефакт, който е най-свещената реликва за над милиард вярващи на земята, е проклятие."

 

Ковчегът съдържа два оловни флакона. Смята се, че съдържат кръвта на Исус, пролята при Неговото разпятие. Твърди се, че кръвта е била взет от един от последователите на Исус, Йосиф от Ариматея, и хвърлен в морето в багаж на път за Великобритания, за да избегне конфискуването от римляните.

 

Източник: Premier Christian News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.