Църковни лидери с декларация за библейския брак в Англия

0

Стотици британски църковни лидери и пасторски служители подписаха изявление в подкрепа на „на класическото, ортодоксално християнско учение за брака, пола и идентичността“, наречено Декларация за по-голямата любов.

 

Деклара…

Църковни лидери с декларация за библейския брак в Англия
Стотици британски църковни лидери и пасторски служители подписаха изявление в подкрепа на „на класическото, ортодоксално християнско учение за брака, пола и идентичността“, наречено Декларация за по-голямата любов.

 

Декларацията подчертава, че „Бог е проектирал брака като съществена част от неговия модел за човешкия живот в този свят […] Бракът е публичен доживотен заветен съюз на един мъж и една жена“.

 

Подписалите се „потвърждават същественото и непроменимо място на това учение в християнската теология, неговата основа в собствения пример на Христос за себеотдаване на любовта и нашия дълг и ангажимент като служители на Евангелието да го поддържаме, преподаваме и провъзгласяваме“.

 

„Ангажираме се да приветстваме и обичаме всички, които, като нас, не успяват и продължават да не достигат този идеал. Ние няма да дискриминираме или да третираме хората по различен начин въз основа на възприемана сексуална или полова идентичност, тъй като всички мъже и жени са създадени по Божия образ”, добавят те.

 

„Няма да се откажем от „По-голямата любов“ на Исус“

Изявлението насърчава църковните лидери „да не предават „По-голямата любов“, която Исус ни показа и към която ни призовава, на далеч по-малката версия на любовта, която се съсредоточава върху удовлетворението и дори поклонението на себе си, автономията на индивида и вярата, че всички сексуални желания и влечения са свещени”.

 

„Няма да приемем, че каквито и да било възприемани идентичности, установени от тези вярвания, оправдават отклонението от християнското учение за брака и секса. Според стандартите на нашия Господ това изобщо не е любов и е дълбоко вредно за мнозина, особено за децата”.

 

Те посочват, че нито „заплахата от правни санкции, нито финансови санкции, нито социална стигма“ ще ги накарат „да изоставят призива на нашия Господ да обичат по този начин, в сексуалните въпроси, както във всички останали, нито да спрат да го учат, за всички хора от всякаква възраст”.

 

До момента декларацията е подписана от над 1000 църковни служители и около 1600 други поддръжници.

 

Дейв Гобет, водещ пастор на Highfields Church Cardiff, и Матю Робъртс, служител на Trinity Church York, са съавтори на декларацията.

 

Те бяха автори и на писмо, изпратено до правителството миналата година, предупреждаващо за забраната на конверсионната терапия, което беше подписано от над 2500 църковни лидери и 5000 други поддръжници.

 

Пълната декларация можете да прочетете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.