ТРЕТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЙОАН, част 5

0

„Любезни, моля се да благоуспяваш и да си здрав във всичко, както благоуспява душата ти!“ 3-то послание на Йоан БЛАГОУСПЯВАНЕ И ЗДРАВО ТЯЛО Четиво с продължение… Има две нездравословни отношения към тялото. Едното е пълна немарливост, а другото е издигането му в култ. И двете са погрешни! Внимавайте, тялото ви може да се превърне във…

ТРЕТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЙОАН, част 5

ТРЕТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЙОАН, част 5

Любезни, моля се да благоуспяваш и да си здрав във всичко, както благоуспява душата ти!“
3-то послание на Йоан

БЛАГОУСПЯВАНЕ И ЗДРАВО ТЯЛО

Четиво с продължение…

Има две нездравословни отношения към тялото.
Едното е пълна немарливост, а другото е издигането му в култ. И двете са погрешни! Внимавайте, тялото ви може да се превърне във ваш идол или ваша спънка. Ако целите само външна красота, здраве, мускули и облекло, тялото ви може да ви измами и отклони от поклонението на живия Бог.

Все по-често се срещат хора с тяло на културист и дух на слаботелесен.

Фразата „културист“ не идва нито от „култура“, нито от „турист“ а от издигане в култ, в не свято почитание и обожествяване на не свята, тленна и горделива плът .

Другата крайност е липса на всякаква грижа за телата ни. Ако осъзнаваме, че “човекът” е ниво на съвършенство, достойнство и венец на Божието творение, бихме се отнасяли с повече уважение към другите и към себе си! Нека не забравяме, че тялото е „магарето“, което носи духът и душата ни. За да си свърши добре работата, тялото трябва да бъде здраво, силно и най-вече ПОСЛУШНО!!!
Не тялото трябва да управлява живота ви, а духът! Преди години, един Божи мъж ми рече нещо което запомних:

Ако знаех, че тялото ми ще ми трябва толкова дълго, щях да се грижа за него малко по-добре.“

ЗДРАВОСЛОВНА ХИГИЕНА И ОБЛЕКЛО
Да се обличаш, да се къпеш и да се държиш като ОТШЕЛНИК, може само ако си отшелник, мисионер или благовестител между дивите племена в Амазония (ако все още има такива). Но дори и там превъзходството на Христос във нас трябва да взема връх и да облагородява нас и тези около нас!

В цивилизацията, в градът и селото от което сте, пошлата модата на този свят не бива да влияе, нито в поведението ни, нито в облеклото ни.

БЛАГОУСПЯВАНЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО
Да благоуспееш в образованието означава да постигнеш възможно най-високата степен на знание, умения, дипломиране и култура, за да бъдеш успешен в реализирането ти като Божи служител, било в науката, било в професията, било като проповедник на истината и преди всичко като Божи човек!

Постигай най-добрите резултати, на които си способен и не се оставяй мързела и липсата на търпение и постоянство да ограбят твоята реализация.

Да останеш неук означава сам да ограничиш възможностите и благословенията си!

ПРОФЕСИОНАЛНО БЛАГОУСПЯВАНЕ
Ако все още не сте придобили професионални умения и постоянна работа, изберете си достойна професия, с която може да се прехранвате, да не навреждате на другите и да помагате на нуждаещите се. А ако имате вече такава положете всяко старание, за да усвоите всички тънкости на работните ви задължения и Бог ще благослови усилията ви за да станете най-добрия в професията си!

Следва продължение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.