Свидетелството на Раджа Масих – служение

0

Раджа Масих израства от сила в сила в своя път с Христос. След изцелението на децата му вярата му нараснала неимоверно и той упорито се стремял да чете Библията и да се моли всеки ден. В сърцето му винаги е имало бреме да служи на Христос, като разп…

Свидетелството на Раджа Масих – служение

Свидетелството на Раджа Масих – служение

Свидетелството на Раджа Масих - служение
Раджа Масих израства от сила в сила в своя път с Христос. След изцелението на децата му вярата му нараснала неимоверно и той упорито се стремял да чете Библията и да се моли всеки ден. В сърцето му винаги е имало бреме да служи на Христос, като разпространява Евангелието в близките села.

 

Той е въведен като лидер в служението, за да може да разпространява Добрата вест за нашия Господ Исус Христос. Започнал да прави различни събрания в къщичките на невярващите и с часове им проповядвал за Спасението, което имаме в Христос чрез Неговата кръв.

 

В началния период на служението му хората не го приемали сериозно, отминавали проповедта му и му се подигравали, като казвали, че си е загубил ума, поради което проповядва за фалшиви богове. Всъщност понякога хората прекъсвали събранията му, като пускали хиндуистки песни с оглушително силен звук, което правело невъзможно проповядването на Раджа Масих. Но въпреки всички тези трудности той никога не губи търпение, а по-скоро се моли на Всемогъщия Бог да смекчи сърцата им, за да могат да видят славата на Господ Исус Христос.

 

"Ще ви дам и ново сърце и нов дух ще вложа вътре във вас, и като отнема каменното сърце от плътта ви, ще ви дам меко сърце" (Езекиил 36:26).

 

Бавно и постепенно, в рамките на около 1 година, Раджа Масих започва да приема 6 църкви в различни села, отдалечени едно от друго на разстояние от 5 до 60 км. Множество хора започнали да посещават църквата му, защото помазаните му проповеди ги ужилвали в сърцата им.

 

Само при едно докосване на ръцете му по време на молитва хората падали на земята поради присъствието на Светия Дух; скоро след това последвали плач и загуба на съзнание поради излизането на злите духове от телата им. Изцеленията и помазанията заливали събранието, където хората се отървавали от старите си проблеми и болести. Хората се отървали от навиците си да пият, демоничните крепости в семействата били разбити и дори разрушените взаимоотношения били поправени поради присъствието на Светия Дух.

 

Раджа Масих е упорит в усилията си да проповядва Евангелието на недостигнатите маси. Непрекъснато посещавал безброй села, в които бил призоваван да проповядва и да се моли. Бог използвал Раджа Масих изключително много за разширяването на Своето Царство, тъй като десетки хора били изцелени в името на неговия Син Господ Исус Христос.

 

През 2022 г. има един интригуващ случай с момиче на име Арти. Този случай е толкова въздействащ, че и до днес в спомените на Раджа Масих той остава най-чудотворното дело на изцеление, което Христос е извършил сред своите вярващи.

 

В четвъртък сутринта Раджа получава обаждане от жена, която, по собствените му признания, звучала ужасно уплашено, а ръцете ѝ треперели толкова силно, че той можел да ги чуе от другата страна на слушалката. Жената съобщава на Раджа Масих, че дъщеря ѝ Арти е силно обсебена от зъл дух до такава степен, че имала склонност към самоубийство и се наранявала с всеки предмет, който хванела. Дори ако легнала на леглото, тя се хвърляла от леглото, за да падне върху главата си и да умре. Също така, ако намерела остър предмет, тя безмилостно си режела ръцете и краката, без видими признаци на болка в лицето, а само грозна усмивка.

 

Слушайки всичко това, Раджа Масих бил много притеснен.Чудел се как това младо момиче на 17-18 години, може да е толкова демонично обладано, че да не се страхува да се нарани и да умре. След като изслушал разказа на майката на Арти, Раджа избърсал потта си, възстановил самообладанието си и я помолил да повярва в Исус Христос, който единствен може да даде пълно изцеление на дъщеря ѝ. След това се помолил и казал на майката, че ще посети дома ѝ, за да може да проповядва и да се моли над Арти.

 

В уречения ден Раджа Масих посетил дома на Арти с вяра и меча на Христовото Слово. В момента, в който започнал да проповядва, Арти станала много неспокойна и започнала да крещи и да го упреква. Тя дори станала изключително агресивна и в състояние на пълно обладаване от зъл дух хвърлила метална чаша по Раджа Масих и дори го заплюла.

 

Семейството обаче я овладяло, като вързало ръцете и краката ѝ. След това Раджа положил ръце над Арти и се помолил над нея със сълзи, които се стичали по очите му, и непоносимо бреме в сърцето му. Молитвата продължила повече от половин час, а след приключването ѝ Арти лежала в безсъзнание на пода в къщата повече от 15 часа.

 

Раджа Масих казал на родителите ѝ да четат Библията всеки ден и да се молят за изцелението на дъщеря си, без да пропускат нито един ден. Родителите съвестно изпълнявали съветите на Раджа Масих, но състоянието на Арти не се подобрило нито за миг, а продължило да се влошава. Всъщност в един слънчев следобед, докато проповядвал Евангелието на съселяните си, майката на Арти се обадила с новината, че дъщеря ѝ е приета в болница, тъй като здравословното ѝ състояние се е влошило сериозно и има травматични болки при дишане.

 

Като чул това, Раджа Масих веднага се отправил към болницата. По собствените му думи Арти била толкова слаба, че приличала на купчина кости, а душата ѝ сякаш била на кладата на смъртта, обвита в плащеницата на болката. Той веднага се молил горещо за нея. Молитвите продължили много дни, но здравето на Арти не показвало никакви признаци на подобрение. Лекарят дори посъветвал родителите на Арти да я изпишат от болницата и да я приберат у дома, тъй като вярвал, че тя скоро ще умре. Това, според Раджа Масих, било най-големият провал в живота му, тъй като дори след непрестанни молитви Арти бавно умирала.

 

Иво бил информиран за тежкото състояние на Арти и за това как тя бавно умира заради обладаването от зъл дух. Той веднага наредил на всички лидери да спазват тридневен непрекъснат пост за Арти, придружен с молитва. Всички лидери изпълнили съвета на Иво, като спазвали строг пост и молитви в продължение на 3 дни.

 

Като по чудо, по благодатта на Всемогъщия Бог, нашия Господ Исус Христос, Арти се излекувала напълно от всички свои болести и проблеми. Не само това, тя получила и пълна свобода от обладаването от злия дух. Докато разказваше всичко това за Арти, очите на Раджа Масих се наляха със сълзи в знак на благодарност към Господ Исус Христос за Неговата благодат и милост, а също и към Иво за неговото ръководено от Бога ученичество и настойничество. Сега Арти е красиво момиче, изпълнено с радост и любов към нашия Господ Исус Христос, и е много силна във вярата си, тъй като редовно чете Библията и се моли всеки ден.

 

Някои хора в селото на Раджа Масих започнали да завиждат изключително много на нарастващата му популярност. Затова, от чист гняв и отчаяние, те образували срещу него фалшиво наказателно дело, което било отпреди около 20 години и се отнасяло за парцел земя на село. И всичко това било скалъпено.

 

След няколко дни полицията нахлула в дома му и го арестувала. Това било шок за всички вярващи, на които Раджа Масих проповядвал и давал кръщение. Но когато Раджа Масих бил задържан от полицията и изпратен в затвора, вместо да се оплаква и да е недоволен от Бога, той решил да спазва еднодневен пост без вода. Той дори проповядвал на съкилийниците си в затвора за любовта и спасението на нашия Господ Исус Христос.

 

По собствените му думи Раджа Масих бил спокоен дори в затвора и въпреки че бил обвинен във фалшиво дело, сърцето му продължавало да бие с любовта към Исус Христос. Цялото семейство на Раджа Масих било съкрушено от болка и не знае какво да прави в тази травмираща ситуация. Но дори и тогава те наели адвокат, за да освободят Раджа Масих от затвора.

 

По благодатта на нашия Господ Исус Христос в рамките на 24 часа Раджа Масих бил освободен от затвора, което не било очаквано от никого. Също така Раджа Масих прекъснал поста в дома си с възхвала и благодарност за бързото освобождаване от затвора. Сега Раджа Масих е свободен човек, но сърцето и душата му все още са поробени от любовта и жертвата на нашия Господ Исус Христос. Той продължава да се грижи за църквите, които Бог му е поверил и не само това, но и търси нови села, на които да занесе Евангелието.

 

И без значение през какво преминаваме ние като християни, вярно е това слово:

 

"Но знаем, че всичко съдейства за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение" (Римляни 8:28).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.