Свещеник убит в Буркина Фасо

0

Неидентифицирани въоръжени мъже са убили 67-годишен католически свещеник в северозападната част на Буркина Фасо, която е свидетел на „една от най-бързо разрастващите се кризи с разселване и защита в световен мащаб“ поради тероризма и дру…

Свещеник убит в Буркина Фасо

Свещеник убит в Буркина Фасо

Свещеник убит в Буркина Фасо
Неидентифицирани въоръжени мъже са убили 67-годишен католически свещеник в северозападната част на Буркина Фасо, която е свидетел на „една от най-бързо разрастващите се кризи с разселване и защита в световен мащаб“ поради тероризма и други предизвикателства, според данни на ООН.

 

Отец Жак Яро Зербо е бил убит на пътя Дедугу-Гасан в село Соро, което се намира в един от най-засегнатите от тероризма региони, Букле дю Мухун, съобщава католическата информационна агенция Fides, цитирайки изявление на епископа на Дедугу Проспер Бонавентур.

 

Въоръжените мъже са откраднали и автомобила на родения в Мали католически свещеник и другите му вещи, съобщава ACI Africa.

 

Свещеникът служи в епархията Дедугу от 1986 г., където основава център за превъзпитание на младежи в региона Туган, който по-късно премества в Дедугу поради терористични атаки.

 

През изминалата година над 1000 души са били убити от ислямски терористи в страната.

 

Източник: Christian Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.