Армията на спасението предупреждава за ръст на бездомните

0

Новите данни за последното тримесечие в Лондон показват, че един от всеки трима спящи на улицата е на възраст под 35 години и Армията на спасението предупреждава, че „много млади хора са на ръба да останат без дом“.

 

Армията на спасението предупреждава за ръст на бездомните

Новите данни за последното тримесечие в Лондон показват, че един от всеки трима спящи на улицата е на възраст под 35 години и Армията на спасението предупреждава, че „много млади хора са на ръба да останат без дом“.

 

Тримесечният доклад на Комбинираната информационна мрежа за наблюдение на бездомните (CHAIN), публикуван във вторник, показва, че 2 949 души са спали на улицата в столицата между октомври и декември 2021 г., което е увеличение с 1% спрямо предходното тримесечие.

 

От тази цифра 1314 души са спали навън за първи път, което е 45% от общата цифра.

 

Лорита Джонсън, директор на службите за бездомни в Армията на спасението, казва следното : „Когато се борим с проблема на бездомните, превенцията е по-добра от лечението.

 

„Когато нямате друг избор, освен да спите на улицата, пътят обратно към здравето, жилището и щастието може да бъде много дълъг. Нашето изследване показва колко много млади хора са заплашени от ужаса да останат без дом.

 

„Също така е дълбоко обезпокоително, че толкова много хора спят на улицата особено през зимата. Това е тревожна тенденция, която сочи към увеличаване на общите показатели на хората, останали без дом.

 

„Има много причини хората да спят навън, но предупредителните знаци, че някой рискува да бъде принуден да излезе на улицата, са ясни и имаме шанс да се намесим, като помогнем с осигуряване на жилище, достъп до здравни грижи, психическо здраве и подкрепа за пристрастените.

 

„Няма лесно решение и много хора ще се нуждаят от постоянна подкрепа, за да помогнат за прекъсването на цикъла.“

 

Миналия месец Армията на спасението публикува резултатите от проучване сред повече от 2000 възрастни в Обединеното кралство на възраст от 18 до 30 години, което установи, че въпреки че почти половината (48%) са на работа на пълен работен ден, хиляди живеят ден за ден, а тези, които работят само почасово, колкото и безработните се нуждаят от благотворителна подкрепа.

 

Правителството обеща допълнително финансиране за справяне с бездомността. Армията на спасението казва, че помощта е добре дошла, но предупреждава, че е необходима и подкрепа, за да се насочи към основните проблеми и основните причини за бездомността, за да се бори с нея.

 

Почти всеки пети (19%) души на възраст от 18 до 30 години казват, че изостават с наема или ипотеката си, а църквата и благотворителната организация предупреждават, че с покачването на разходите за живот, включително увеличаването на сметките за ток и газ, и планираното увеличение на националното застраховане през април много млади хора са изложени на по-голям риск да останат без дом.

 

Армията на спасението призовава правителството да действа незабавно, за да помогне за предотвратяване на проблема с бездомните хора и да осигури настаняване, съчетано със специализирана подкрепа, за да помогне за справяне с причините, поради които хората се озовават на улиците.

 

По-специално църквата и благотворителните организации призовават за спешно решаване на този проблем.

 

 

Източник: Premier Christian News

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.