Спешно съобщение

0

Пророк Йона претърпя трансформация, докато се намираше в корема на рибата, която го глътна по заповед на Бога. Той можеше да умре там, но Бог го спаси и го запази жив. Йона беше променен човек, а хората не могат да спорят с преобразения живот. Йона …

Спешно съобщение

Спешно съобщение

Спешно съобщение
Пророк Йона претърпя трансформация, докато се намираше в корема на рибата, която го глътна по заповед на Бога. Той можеше да умре там, но Бог го спаси и го запази жив. Йона беше променен човек, а хората не могат да спорят с преобразения живот. Йона трябваше да е мъртъв, след онова, което превивя, но беше опазен жив и здрав, и Бог му даде нова възможност.

 

В резултат на това преживяване имаше неотложност и страст в посланието, което пророкът трябваше да прогласи. В гласа му се усещаше автентичност. Той беше получил мисия и щеше да я изпълни. Библията ни казва, че „Йона започна да обикаля из града от първия ден. Тогава той извика и каза: „Още четиридесет дни и Ниневия ще бъде разрушена!“ (Йона 3:4).

 

Забележете, че Йона „извика“. Разбира се, това не беше първият път, когато Йона извика. Той извика с молитва към Бога и докато се намираше в корема на рибата в продължение на три денонощия. В Йона 2:1-2 четем: „Тогава Йона се помоли на Господа своя Бог от корема на рибата. И той каза: „Извиках към Господа поради скръбта си и Той ми отговори”” (Йона 2:1–2).

 

В труден момент ли сте? Във време на изпитание ли се намирате? Викайте към Господа. В Еремия 33:3 Бог казва: „Извикай към Мен и ще ти отговоря и ще ти покажа велики и могъщи неща, които ти не знаеш“.

 

Йона беше завладян от отчаянието, което го връхлетя. Но в крайна сметка пророкът прие онова, което Бог го беше призовал да направи, за да донесе посланието за покаяние на хората от Ниневия. И хората от Ниневия можеха да видят, че това беше един нов човек с послание за мир и надежда.

 

В книгата на пророк Йона 3:5 четем думите: „Така жителите на Ниневия повярваха в Бога, провъзгласиха пост и се облякоха с вретища, от най-големия до най-малкия от тях“.

 

Нашето послание, посланието на евангелието, трябва да бъде предадено спешно. Усещате ли тази неотложност и имате ли горещо желание да достигнете до другите с Добрата вест на Исус Христос? Не отлагайте да го сторите!

 

Източник:  Harvest ORG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.