Създателите на филма „ИСУС“ с нов проект за анимация

0

Стотици се събраха в Музея на Библията във Вашингтон, окръг Колумбия, миналата седмица, за да отпразнуват проекта за анимационния филм „ИСУС“, преосмислящ оригиналния едноименен филм от 1979 г., който доведе милиони до Христос за изминал…

Създателите на филма „ИСУС“ с нов проект за анимация

Създателите на филма „ИСУС“ с нов проект за анимация

Създателите на филма „ИСУС“ с нов проект за анимация
Стотици се събраха в Музея на Библията във Вашингтон, окръг Колумбия, миналата седмица, за да отпразнуват проекта за анимационния филм „ИСУС“, преосмислящ оригиналния едноименен филм от 1979 г., който доведе милиони до Христос за изминалите десетилетия.

 

Иновативното кинематографично начинание, което е планирано да излезе по кината до Рождество Христово 2025 г., обещава да вдъхне живот на историята на Исус, базирана на Евангелието на Лука, по нов и трансформиращ начин.

 

Филмът е в незавършена фаза на производство и се изработва от екип, свързан с Jesus Film Project, който сподели оригиналния филм „ИСУС“ с хора по целия свят. Оригиналният филм е преведен на 2100 различни езика. Новият филм ще използва голяма част от същия диалог в „освежен сценарий“, за да направи анимацията достъпна на 2000 езика.

 

„Филмовият проект е за създаване на анимация в студио, наречено Premise Entertainment. Нашата визия беше заедно да продуцираме този филм въз основа на оригиналния филм „ИСУС“, казва изпълнителният директор на филмовия проект Джош Нюел пред The Christian Post.

 

„Мисля, че това, което отличава този филм, е, че анимацията е средство, с което днешното и утрешното поколение наистина резонират. Искахме да разкажем историята на Исус по творчески начини, за които хората могат да чуят. И за някои от тях това ще бъде за първи път. Анимацията няма да прилича на нищо друго, което някога сме правили."

 

Нюел казва, че очаква много хора да бъдат изненадани да научат, че филмът "Исус" ще бъде повече от филм, защото ще бъде "платформа за дигитален достъп".

 

„Представяме си, че можем да вземем героите от този филм, и да ги поставим в нещо като метавселена или разширена виртуална реалност. Дори не сме започнали да си представяме какви ще са новите начини да използваме този нов филм“, казва Нюел .

 

„Знаем, че медиите ще се използват по различен начин в следващите години и ще използваме този филм като начин за нова дигитална стратегия, устойчива на бъдещето.“

 

Christian Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.