ОБЕДИНЕНА МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРИЯ 2006

0

“А върху Давидовия дом и върху ерусалимските жители ще излея дух на благодат и молитва.  И те ще погледнат на мене когото прободоха.” (Зах. 12.10)

Едно истинско движение на Святият Дух, започнало във всички части на света набира сила и в Европа.  Бог излива своят Дух на молитва.  Водачи и вярващи от всички деноминации се съюзяват за обща молитва за напредъка на Божието царство.  Точно както Исус ни учи: Матей 6.10  Матей 18.18-20. Молитвени мрежи, партньорства и моливени домове свързват християните в посвещение на молитва за трансформация на нашите общества и нации.

Вярваме че това е един от ключовите компоненти в подготовката за идващата жътва.  Старият Завет например книгата Съдии, животът на Исус Христос, ранната църква и църковната история са показали, че всяко духовно движение е предхождано от молитва, придружено от молитва и когато Божият народ е спирал да се моли напредъка на царството е замирал.

Искаме да се свържем в братска любов и молитвено партньорство с лидери и църкви от цялата страна в обединена молитва за България. Нашето желание е за всеки ден от 2006 година поне една църква да стои в пролома за нацията чрез молитва (и пост).

Инициатори: пастор Росен Рушев-координатор
пастор Георги Михайлов
пастор Николай Кокончев
Щефан и Даниела Бигалке
Общение “Партньори за Царството”

Виждаме подобен модел в царството на Давид в 1 Летописи 24-27. Свещенниците и войската излизаха да служат по отряди.  Войската-охраната на царството служеха по един месец в годината (това бе във време на мир). Така осигуряваха охраната на царството и същевременно можеха спокойно да се грижат за дома си и бизнеса си.  Вероятно са единици църквите в България, които ежедневно могат да се молят за нацията ни. От друга страна, дори малки и провинциални църкви, като част от един тим от много събрания могат да отделят ЕДИН ДЕН В МЕСЕЦА за молитва и пост за страната ни. Това не би обременило служенията и би позволило на църкви, които сами не биха могли да го направят сега да станат благословение за цялата нация.

ПРАКТИЧНИ СТЪПКИ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ПАРТНЬОРСТВОТО:
Вярваме, че всяка църква трябва да се включи със знанието и одобрението на ръководителя на събранието.  За да се включи в движението трябва да вземе посвещение за стоене в молитва на определено число от месеца. Например всяко 9 число от месеца -9 януари, 9 февруари, 9 март и т.н. за цялата 2006 година. Този вид молитвено посвещение не би обременило локалната църква (става въпрос за 1 ден в месеца) и е много удобен за координация особено когато се включват и нови църкви в партньорството.  Това позволява предварително планиране и подготовка.  Вярваме че всяка църква сама определя формата на молитва и дали ще бъде придружена с пост. Възможно е назначаването на общо събрание, или молитва по домовете или верижна молитва за деня или час на молитва, който всеки член на църква да се посвети.  Красотата и силата на Тялото Христово е в многообразието на частите.

Всеки лидер ще получи списък на църквите които са се вкюлчили и числото от месеца на което “стоят в пролома”.  Ние ще ви информираме за нови общества, включили се в движението.  Всеки лидер на църква би могъл да включва и други лидери които споделят ценностите и принципите на това партньорство.  Достатъчно е да ни информира, за да актуализираме информацията и да я изпратим до всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.