СЪРЦЕТО МИ ГОРИ ЗА ИСУС

4

yoshija_govori_za_isus_300

Представяме ви 17-годишния Йошия Валтер от BG-Ministry, който служи у нас. Аз съм Йошия, на 17 години, от Берн. Уча в гимназия – икономика и право. А сърцето ми гори за Исус.

Пътувах със семейство Валтер по градове и села у нас – като част от екипа на BG-Ministry. Мисионерското служение, основано от Сашо и Любов Желеви в Швейцария, отбелязва 20 години от създаването си. Бог да благослови Сашо и Любов за всичко добро, което са посели за тези 20 години! C Божията помощ служихме на много хора – за покаяние и изцеление, освобождение и насърчение. Радвах се, че семейство Валтер са толкова жизнерадостни, държат на Словото и като дом служат на Господа, както е според Исус Навиев 24:15. Един от пасторите, с които се срещнахме, сподели, че отдавна не е чувал баща да представя децата си, както направи Беат: “Те обичат да се молят!” Семейство Валтер обичат и да са в хваление заедно – свирят на различни музикални инструменти, пеят на Господа. Дано има повече такива семейства не само в Швейцария и България, но и по цялата земя, за да бъде издигано името на Господ Исус Христос и да расте Божието Царство! По време на пътуването често носехме фанелките с емблемата на служението, както може да се види от снимката. На фанелките пише: “ Обичаме България – екип на BG- Ministry – готови за служение”, нарисувана е и картата на България с надпис М- 28 / Евангелието от Матея 28 глава, с Великото поръчение на Господ Исус Христос/. Мириам, майката, има медальонче с малка коронка, като знак, че е дъщеря на Царя на царете. Йошия и братята му Серайа /15-годишен/ и Альоша / 13-годишен/ носеха от любимите на много млади христини гривни с надписи – “Какво би направил Исус”, “Зависим от Бога”. .. И това интервю показва, че ние сме зависими единствено от Него!

semeistvo_walter_300

Би ли разказал как си имал разходка с Исус?
През лятото на 2006 г. участвах в летен християнски лагер, по време на хвелението Господ Исус Христос ми говори и ми каза да изляза навън да се разходя с Него. Излязох навън и тогава Бог ми каза: “Йошия, дойде твоето време!” Аз казах: “Моето време? За какво?”

Бог продължи: “Искам да ти дам дарбата за изцеление и чудеса. Аз вече се бях молил за това, така че в този момент протегнах ръцете си и казах: “Да, Боже, благослови ме с тази дарба. Сложи ръката Си на главата ми!”

Тогава почувстах Божията ръка върху главата ми и погледнах. Естествено, не видях никого около себе си, но чувствах тази ръка. Имах физическо усещане за нея. След това премина топлина през тялото ми. Като лава протече през тялото ми. Исус ми каза: “Сега, Йошия, изливам помазанието Си за изцеление върху теб.” Почувствах огромна радост. Това се случи на 3 юни, чудесен подарък за рождения ми ден! Оттогава се случиха много изцеления и чудеса.

Какви са впечатленията ти от пътуването с BG-ministry в България?
Пътувахме по градове и села, евангелизирахме много хора, молихме се и много хора се изцелиха. Това послание, че Бог изцелява и днес, докосваше онези, с които се срещахме. Видях един мъж, за който се молих, как след молитвата хвърли патериците си. Други жени оставиха бастуните си. На една жена, която бе с подут врат заради болни лимфни възли, за секунди, пред очите ми, вратът й се оправи. Молихме се за един мъж, опериран от рак. Той имаше болки в цялото си тяло. И той беше изцелен и си тръгна без болка в името на Исус Христос. Тези хора физически чувстваха и преживяваха Божията сила. Най-важното е да благовестваме спасението на Господа и се радвам, че много хора в България отвориха сърцата си за това!

Разговора води: Лъчезара Йосифова

4 thoughts on “СЪРЦЕТО МИ ГОРИ ЗА ИСУС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.