Роди се Бог, роди се Цар, роди се Исус Христос!

0

Ясна звездна нощ… Като че ли небето слиза по-близо до земята! Цялата природа заспива, а в сърцето изгрява огънят на надеждата, че светът около нас ще стане по-добър. Всеки път, когато дойде това време на годината, на душата става особено топло, за…

Роди се Бог, роди се Цар, роди се Исус Христос!

Роди се Бог, роди се Цар, роди се Исус Христос!

Роди се Бог, роди се Цар, роди се Исус Христос!
Ясна звездна нощ… Като че ли небето слиза по-близо до земята! Цялата природа заспива, а в сърцето изгрява огънят на надеждата, че светът около нас ще стане по-добър. Всеки път, когато дойде това време на годината, на душата става особено топло, защото наближава един от най-светлите християнски празници – денят, в който празнуваме рождението  на нашия Господ Исус Христос!

 

Рождество Христово- удивително време, когато сърцата ни се изпълват с очакване на чудо. И чудото се случва! 

 

„Благовестявам ви голяма радост, която ще бъде за всички човеци. Защото днес ви се роди в Давидовия град Спасител, Който е Христос Господ“ Лука 2:10-11

 

„Роди се в Давидовия град Спасител, Който е Господ Христос!“ се носи над вселената!

 

Роди се не просто Човек, но и Бог! И пътят към спасението ни се отвори.

 

Целият свят пее слава на Твореца! Небесното войнство и човешкият род заедно прославят Този, чийто любов няма граници: „Слава на Бога във висините, и на земята мир между човеците, в които е Неговото благоволение.“ Лука 2:14

 

Роди се Бог, роди се Цар, роди се Исус Христос!

 

Роди се Той да ни спаси от греха и смъртта!

 

Благословен е Господ, Израилевият Бог, защото посети своите люде, и извърши изкупление за тях.

 

Да благодарим на Спасителя, че остави небето, и дойде в нашия неправеден свят, за да даде надежда в сърцата ни, да получим като дар спасението и да приемем живот в пълнота. Нека всеки от нас да види сянката на кръста над яслата, за да разберем истинското значение на Христовото рождение! Защото ако Христос не беше се родил, дали щеше да има изкупителна смърт и възкресение на Божия Син, и спасение на нас, човеците!

 

И в този рождествен сезон с радост цялата земя отново очаква празника Рождество Христово. 

На този ден сам Бог изпрати своя дар – Исус Христос – нашият Спасител, Господ и Цар!

 

Той даде Себе си за моята и твоята душа.

Чуйте, хора! Спасител се роди!

Елате всички заедно да Му се поклоним!

За съжаление, не всички ще дойдат.

Искам да се обърна към тези от нашите сънародници, които празнувате Коледа, но не вярвате в Исус Христос! 

Искам да им напомня с много любов, че именно Исус Христос е причината да празнуваме Рождество Христово, или Коледа – както светът е приел да нарича този светъл християнски празник! 

На този ден ние празнуваме рождението на Божия Син Исус Христос! 

Да, роди се не просто човек, роди се Бог! 

И пътят към спасението на душите ни се отвори, и то само чрез вяра в Божия Син!

Моля тези мили хора, когато отварят подаръците си в този ден, да си припомнят, че Той, Исус Христос е истинският подарък, слязъл от небето за нас, за да имаме живот във вечността с Него!

 

Изборът е техен! 

Разбирам защо невярващите не признават Рождество Христово като празник, макар че го празнуват. Разбирам защо не приемат рождествените картички, с които искам да ги поздравя, не слушат рождествените песни, не посещават рождествени концерти. Но много се натъжавам, когато част от нас, християните, които трябва да приветстваме всяка възможност да възвестим чудото на въплъщението на Исус като Бог и Спасител, пренебрегваме този празник, бойкотираме го. Причините за това са много: някои от тях се основават на исторически факти, а  други според мен са доста спорни.

 

За мен Рождество Христово е чудесно време на годината, когато размишлявам и се радвам на чудото на Христовото раждане. Радвам се да споделя Неговата щедра любов с хора, които са по-малко щастливи от мен, защото не Го познават. Обичам рождествената музика, рождествените украси, рождествените подаръци. Но ми е тъжно, когато смисълът на празника се събира само в тези неща. Тъжно ми е и защото децата ни са много далеч, и не можем да споделим радостта си от празника, освен виртуално. Но пък тук имаме приятели, близки, имаме нашето духовно семейство, с които споделяме тази радост.

 

Приятели, нека да се зарадваме и да благодарим на Бог за раждането на нашия Господ и Спасител Исус Христос, за Неговата любов и надежда, която имаме в Спасителя. Нека да споделим радостта и благодарността си с тези, в чийто сърца все още я няма тази радост и надежда. 

 

Ако не желаете да се зарадвате и да благодарите на Бога за раждането на Спасителя, за Неговата любов и надежда, която имаме в Исус Христос, не го правете! Ако не искате да споделите тази радост, благодарност, любов и надежда в Спасителя с другите, не го правете!

 

Ако не желаете да празнувате Рождество Христово, не го празнувайте! Ако не обичате рождествена музика, не я слушайте. Ако не харесвате рождествена украса, не я слагайте в дома си. Ако не желаете да подарявате или да приемате рождествени картички, не го правете!

Но не съдете тези християни, които искат да направят всичко това.

 

Илюстрация: Фикия Миланова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.