Ричард Докинс подкрепи християнска позиция

0

Един от най-известните атеисти в света застана на страната на християните и традиционалистите в дебата за пола, като помоли своите последователи да подпишат документ, който декларира, че „значението на думата „жена““ не трябв…

Ричард Докинс подкрепи християнска позиция

Ричард Докинс подкрепи християнска позиция

Ричард Докинс подкрепи християнска позиция
Един от най-известните атеисти в света застана на страната на християните и традиционалистите в дебата за пола, като помоли своите последователи да подпишат документ, който декларира, че „значението на думата „жена““ не трябва да „се променя, за да включва мъжете“.

 

Ричард Докинс, известен атеист, биолог и автор на The God Delusion, публикува текст, свързан с Декларацията за основаните на пола права на жените, която беше лансирана от група в Обединеното кралство, където думата "пол" се заменя с "полова идентичност". Според Докинс това би довело до „дискриминация на жените и момичетата“. Въпреки че документът имплицитно подкрепя легализираните аборти и прогресивните вярвания относно сексуалната ориентация, той също така насърчава традиционните вярвания за пола и половата идентичност.

 

„Моля, подпишете Декларацията за сексуалните права на жените. Току-що го направих“, написа Докинс. Същия ден Докинс сподели текст, критикуващ Международния олимпийски комитет за отпадането на изискването транссексуалните жени, тоест биологични мъже, които се идентифицират като жени, като потискат нивата на тестостерон в кръвта си.

 

Мъжете не могат да станат жени, се казва в декларацията.

 

„Мъжете, които твърдят, че имат женска „полова идентичност“, получават достъп до възможности и закрила, предвидени за жените“, се казва в декларацията. „Това представлява форма на дискриминация срещу жените и застрашава основните права на жените на безопасност, достойнство и равенство.

 

Декларацията заема твърда позиция срещу биологичните мъже, които се състезават в женските спортове, дори ако се идентифицират като жени.

 

„Когато на мъже, които твърдят, че имат женска „полова идентичност“, е позволено да участват в спортни дейности за един пол, жените са поставени в неравностойно конкурентно положение и могат да бъдат поставени в повишен риск от физическо нараняване“, се казва в декларацията. "Това подкопава способността на жените и момичетата да имат същите възможности като мъжете да участват в спорта и следователно представлява форма на дискриминация срещу жените и момичетата, която трябва да бъде премахната."

 

Източник: Christian Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.