Псалом 66

Псалом 66

07.07.2021 0 By Evangelsko.info

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема и структура на псалома

“За първия певец.” Кой точно е бил този човек, няма особено значение; важното е Бог да бъде прославен. “За съпровод със струнни инструменти.” Това е петият псалом с подобно заглавие и несъмнено като останалите е трябвало да се пее под акомпанимента на арфа. Макар че не е посочено името на автора, малцина биха отрекли, че псаломът е написан от Давид. Ще са нужни доста силни доказателства, за да се усъмним в неговото авторство, при положение че тези анонимни псалми не стоят по-долу от приписваните на Давид и се забелязва явно сходство помежду им. “Псалом. Песен” (СВТ), или “Хвалебен псалом” (БЛБ’2001). Това е едновременно и тържествена, и жизнерадостна песен. Всеки псалом е песен, но не всяка песен е псалом. Тук имаме успешно съчетаване на двете.”

(из “Съкровищницата на Давид” от Чарлз Спърджън)

Пълни коментари на Псалмите от Чарлз Спърджън можете да намерите тук - www.facebook.com/PsalmiBiblia/

Ако имате желание да изучавате Библията или да прочетете всички Псалми, но все още не разполагате с книжно копие на Свещеното писание, можете да си закупите от тук https://bit.ly/3rDCOcN.