Псалом 133

0

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 
Тема и структура на псалома
“Поклонническа песен”. Стигнахме до последната от Песните на възкачванията. Поклонниците се пр…

Псалом 133

Псалом 133

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема и структура на псалома

“Поклонническа песен”. Стигнахме до последната от Песните на възкачванията. Поклонниците се прибират у дома и пеят последната песен от своя псалтир. Те тръгват рано сутринта, преди денят още да е започнал напълно, тъй като пътуването е дълго за мнозина от тях. Още по тъмно те са в движение. Когато излизат през портите, те виждат стражите на стената на храма и светилниците, светещи от прозорците на стаите, заобикалящи светилището, и, развълнувани от гледката, пеят песен, вземайки си сбогом с постоянните служители на святия храм. Техните прощални думи подбужда свещениците да произнесат от святото място благословия над тях, която се съдържа в третия стих. Свещениците сякаш казват: “Вие пожелахте ние да благословим Господа, а сега ние се молим Господ да благослови вас”. Псаломът ни учи да се молим за тези, които непрекъснато служат пред Господа, и приканва всички служители да благославят Божия народ."

(из “Съкровищницата на Давид” от Чарлз Спърджън)

Пълни коментари на Псалмите от Чарлз Спърджън можете да намерите тук - www.facebook.com/PsalmiBiblia/

Ако имате желание да изучавате Библията или да прочетете всички Псалми, но все още не разполагате с книжно копие на Свещеното писание, можете да си закупите от тук https://bit.ly/3rDCOcN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.