Псалом 110

0

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 
Тема и структура на псалома
“Този псалом е азбучен хвалебствен химн, чиято тема са Божиите дела в сътворението, провидение…

Псалом 110

Псалом 110

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема и структура на псалома

“Този псалом е азбучен хвалебствен химн, чиято тема са Божиите дела в сътворението, провидението и благодатта. Сладкогласният певец разсъждава върху това колко важно е Бог да бъде познат от Своя народ и че това познание, превърнато в практическо благочестие, е същинската мъдрост и сигурна причина за истинско поклонение. Мнозина не знаят какво е направил техният Създател, поради което сърцата им са неразумни и те не хвалят Бога така, както трябва. Това зло може да бъде премахнато само чрез припомняне на Божиите дела и усърдното им изучаване. Този псалом има за цел да ни подтикне именно към това. Той е предназначен да ни накара да възхваляваме Господа и може да бъде наречен “Псалом на Божиите дела”.

Псалмопевецът започва с покана за хваление (ст. 1) и след това ни показва, че делата на Бога и отношенията Му с Неговия народ  трябва да бъдат повод за поклонение (ст. 2-9). Той завършва песента си с похвала за онези, които се покланят на Господа (ст. 10).”

(из “Съкровищницата на Давид” от Чарлз Спърджън)

Пълни коментари на Псалмите от Чарлз Спърджън можете да намерите тук - www.facebook.com/PsalmiBiblia/

Ако имате желание да изучавате Библията или да прочетете всички Псалми, но все още не разполагате с книжно копие на Свещеното писание, можете да си закупите от тук https://bit.ly/3rDCOcN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.