ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЯКОВ, глава 2A

„Братя мои, да не държите вярата на прославения наш Господ Исус Христос с лицеприятие.“ Як.2:1 ВЯРАТА, КОЯТО ПРОЯВЯВА ЛИЦЕПРИЯТИЕ, УГОДНИЧЕСТВОТО И СЕРВИЛНОСТ, Е МЪРТВА! Много от проблеми ни като християни са заради разликата в ценностите и взаимоотношенията, които от една страна владеят Божието царство и от друга низостните морални, етични и духовни ценности и взаимоотношения…

ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЯКОВ, глава 2A

ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЯКОВ, глава 2A

„Братя мои, да не държите вярата на прославения наш Господ Исус Христос с лицеприятие.“ Як.2:1

ВЯРАТА, КОЯТО ПРОЯВЯВА ЛИЦЕПРИЯТИЕ, УГОДНИЧЕСТВОТО И СЕРВИЛНОСТ, Е МЪРТВА!

Много от проблеми ни като християни са заради разликата в ценностите и взаимоотношенията, които от една страна владеят Божието царство и от друга низостните морални, етични и духовни ценности и взаимоотношения в царството на този свят.

Като последователи на Христос живеещи все още в царството на света, за нас е невъзможно да съчетаваме едновременно ценностите и на двата свята. В царството на света не се котира искреността, защото там владее сервилността и ласкателството като висша степен на култура в обществото.

От друга страна в Божието царство, достойнствата се оценяват по степента на искреност и стремеж към правдата. Двете системи са несъвместими и ясно различими. Човек, който напълно не се отрече от едната от двете системи, е обречен са самота. Нито в света, нито в Божието царство ще бъде напълно приет и няма да намери близки съратници.

Ако не желаете да се отречете 100% от светската система напразно си губите време с кратковременни престои в Божието царство. Пийте, яжте и бъдете лицемерни, неискрени и човеко-угодници, защото времето ви на земята изтича.
След това ще настане съд!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.