Подаръкът на Рожденика

0

В топлината на дома ни, в тъмнината на нощта седях си тихо снощи и правех списъците си за коледните подаръци и изненади. Умората от изминалата седмица надделя и аз съм задрямала. Нищо … и утре е ден. 

На сутринта, преместих настрани …

Подаръкът на Рожденика

Подаръкът на Рожденика

Подаръкът на Рожденика
В топлината на дома ни, в тъмнината на нощта седях си тихо снощи и правех списъците си за коледните подаръци и изненади. Умората от изминалата седмица надделя и аз съм задрямала. Нищо … и утре е ден. 

На сутринта, преместих настрани списъците и се наместих удобно с чаша кафе, за да почета и насърча духа си в началото на деня. Още с отварянето на Словото в сърцето ми сякаш се заковаха следните думи: 

 

“Защото Бог толкова възлюби света, че ДАДЕ Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да ИМА вечен живот.”  Йоан 3:16

Бог ни даде, за да имаме! 

 

Отново и отново го препрочитах и бавно осъзнавах в нов смисъл думите, които уверено познавам и знам. Рожденикът дойде, за да ни донесе единствения по святост и ценност подарък – ВЕЧНОСТТА! 

 

Целият свят се стреми векове наред да достигне до безпределно удължаване на човешкия живот, до осигуряване на вечна младост, свежа мисъл и сила. Харчат се безумни средства и се развиват многобройни технологии, за да се постигне тази заветна мечта – за вечен живот, която вероятно е заложена дълбоко душите ни като най-съкровено желание. 

 

Хората търсят начини и са готови да преминават определени граници, срещу частица от тази илюзия, че могат да бъдат вечни. Скоро бях чела, че поради невъзможността да се запази тялото вечно, се разработват технологии, които да извадят от човека знания, спомени, мисли, емоции и преживявания, които да бъдат имплантирани и запазени в “нещо”, което може да бъде физически вечно. И дори вече има определени “постижения” по темата. Бог да ни пази от собствените ни човешки знания.

 

Колко сме наивни и податливи на същото онова змийско шепнене от Райската градина: “НО! Бог знае, че в деня, когато ядете от него (дървото на познанието), ще ви се отворят очите и ще бъдете (мощни) като Бога, да познавате доброто и злото."  Битие‬ ‭3‬:‭5‬ ‭

 

Толкова ли е трудно и днес да видим лъжата на дявола, който всячески замъглява сетивата ни от ден първи … до днес ? 

Толкова ли е трудно да повярваме на Господ, Който с безмерната Си щедрост ни ДАВА Своя най-ценен подарък –  Сина Си, за да ИМАМЕ шанса да продължим напред, да излекуваме душите си и да ги подготвим за безбрежието на вечността? Вечността, към която светът (уж) се стреми, тя ни е поднесена в милост и любов, тя е достъпна за всеки, който дръзва да Го попита и да Му повярва, който е готов да погледне към Неговите отворени обятия. Там ни очаква единствената безпределна и истинна Любов! 

 

Всеки е определен да получи този ПОДАРЪК, всеки е поканен на празненството на Господ и там за разлика от света ни, ред няма. Бог е всемогъщ да раздава, без да се редим на обичайните си изнервящи ни опашки. Бог не ни изпитва, като Дядо Коледа – какво сме направили и дали сме си заслужили годишния подарък. Той вече даде най-ценното от Себе Си за наше упование и спасение, Той вече ни прикани да Го видим и вземем даром! 

 

“Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него."  Йоан‬ ‭3‬:‭17‬ 

 

Бог е Закрилникът, Водителят, Доверителят, Насърчителят … Бог е Бащата на всеки от нас, без оглед на възраст, социално положение, преминал живот, направени грешки. Бог ни е познал пръв и ни приканва да отидем до олтара Му, за да получим полагащия ни се подарък. Бог очаква нашето пробуждане и е в готовност да превърже раните ни, за да ни преведе по пътя към вечността. Всеки за себе си решава ще вземе ли този най-ценен Подарък, ще се възползва ли от Божествената милост или ще стои в страхливо очакване приклещен между фалшивия блясък на кухите опаковки, манипулативно поднасяни ни от врага на човека – Сатана! 

 

“Който вярва в Него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син." 

Йоан‬ ‭3‬:‭18‬ 

 

Докато подготвяме списъците си, нека укротим светските си мисли и принесем с почит, благост и благодарност цялата слава на Онзи, Който се роди, за да можем да празнуваме днес вечността и да свидетелстваме за Неговата неопетнена, безмерна Любов! Бог ни прикани на Рождеството Си, Бог ни даде шанс да се родим и ние отново и за да очакваме вечността, чрез Него и заради Него, заедно с Него ! 

 

“Исус в отговор му рече: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой отново, не може да види Божието царство. 

Исус отговори: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство. Роденото от плътта е плът, а роденото от Духа е дух.”  Йоан‬ ‭3‬:‭3‬, ‭5‬-‭6‬ ‭

 

Часовникът отмери поредния си кръгъл час и ни води напред в поредния приближаващ ни към Рождеството ден .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.