Почина големият приятел на България д-р Сисъл Найт

Почина големият приятел на България д-р Сисъл Найт

21.06.2007 0 By Evangelsko.info

cecil_knight

Бившият главен старейшина на Божия Църква, Д-р Сисъл Найт, почина в дома си на 16 юни 2007., съобщи информационна агенция на деноминацията ФейтНюз.

Д-р Найт започва служение през далечната 1943 и в следващите 64 г. служи във почти всички сфери на дейност в деноминацията. След завършване на Лий университет през 1948, работи като пастор в Мисисипи, Алабама и Флорида. Следва служене като щатски директор на Индиана, след което приема позиция в изпълнителния комитет на Божия църква в Кливлънд. В периода 1976-78, той ръководи деноминацията в качеството си на главен старейшина на Божия църква.

В България, той е познат от годините след напускане на този пост. През 1978 г., д-р Найт е назначен за президент на Семинарията на Божия църква където остава до 1982 г. След седем годишна дейност като помощник гл. старейшина в ръководството на деноминацията, той отново става президент на семинарията за периода 1989-1998. Като такъв, Д-р Найт превръща семинарията в глобален център на обучение привличайки множество международни студенти. Именно в този период по негова покана са приети и български ученици.

Д-р Найт беше между големите приятел на България. Той работеше усърдно за образованието на български ученици, вярвайки че тяхното бъдеще е неразривно свързани с развитието на българското богословие и единството на евангелските църкви в България. Той обичаше да казва: „Нямам нужда от препоръка за да приема български студент в семинарията. За мен те са сред най-усърдните ученици, които имаме. Самият факт, че са от Божия църква е достатъчна препоръка”.