Петнадесети признак: ИЗТОЧНИТЕ ЦАРЕ

1

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

“И шестият ангел изля чашата си върху голямата река Ефрат; и водата й пресъхна, за да се приготви пътят на царете от изгрев слънце” (Откр.16:12).

Каквото и да означава това откровение, едно нещо е явно: царете на Изтока ще станат много силни. Библейското пророчество означава Изток като местата, намиращи се на изток от Свещената земя. Русия, която е на север, частично се намира и източно от Палестина и контролира една шеста част от сушата на земното кълбо. Преди 100 години Япония преживя голям национален срив, но за четвърт век стана доминираща сила в Ориента. Тя претърпя поражение през Втората световна война и дълго време имаше малка военна сила. Но промените в световната ситуация са толкова бързи: Америка започна да поощрява тази нация, която някога разгроми, да възвърне военната си мощ.

Китай, която отдавна е наймногобройната нация в света, но слаба поради своята изостаналост, разви мощен военен ренесанс под комунистическо управление и сега се счита за една от найсилните нации на земното кълбо.

1 thought on “Петнадесети признак: ИЗТОЧНИТЕ ЦАРЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.