Пастир арестуван за неподчинение

0

Пастирът на баптистката църква Феървю в югоизточната част на област Калгари, е арестуван за извършване на приръствени църковни служби и „пренебрегване“ на здравните заповеди, свързани с пандемията, въпреки че вчера в цяла Канада са съобщ…

Пастир арестуван за неподчинение

Пастир арестуван за неподчинение

Пастир арестуван за неподчинение
Пастирът на баптистката църква Феървю в югоизточната част на област Калгари, е арестуван за извършване на приръствени църковни служби и „пренебрегване“ на здравните заповеди, свързани с пандемията, въпреки че вчера в цяла Канада са съобщени само 951 случая.

 

Тревожни кадри бяха разпространени в социалните медии, на които се вижда как пастир Тим Стивънс е качен в полицейска бронирана кола, докато ужасените му деца наблюдават всичко това, хлипайки неконтролируемо.

 

„Провели сте присъствено богослужение на 6 юни, така че за това сте арестуван“, казва полицаят по време на ареста, докато детето на пастира ридае зад него. „Чао, татко!“ изрича едно от децата на пастира, плачейки, докато пастирът е вкаран в колата.

 

Очевидно арестът е приведен в действие след „многократни обаждания от загрижени граждани относно църковните служби“, според съобщения от канадските медии.

 

В репортажа се казва следното:

 

Църквата в югоизточната общност на Феървю е трябвало да бъде затворена от здравните власти на 17 май и отново на 5 юни поради „продължаващите опасения за общественото здраве около богослуженията по време на пандемията“.

 

Според данните в църквата се провеждат служби с над 150 енориаши и не се поддържа физическо дистанциране между отделните посетители. Някои от присъстващите не бяха с маски за лице, включително Стивънс.

 

Пастирът остава в ареста до излизането му пред съда, насрочено за 28 юни. Това е вторият случай, в който Стивънс е арестуван за по-малко от месец във връзка с нарушения на обществения ред.

 

Източник: Faith Wire

Photo: Rebel News

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.