ПАКИСТАН – Баща се бори за честта на дъщеря си

14

Християнин бе жестоко нападнат от банда, която обвинява в това, че е отвлякла и изнасилила дъщеря му. Въпреки това полицията в Пакистан отказва да арестува нападателите. Молете се за Гулзар и неговата дъщеря: тя е била изнасилвана многократно в продължение на няколко месеца, а Гулзар е със счупени крака и сериозна травма на главата.

От полицията в Пунджаб отказват да се съобразят със съдебната заповед да арестуват четиримата мъже, които Гулзар обвинява за посегателството над 27-годишната си дъщеря. Тя е дала показания в съда, че е била отвлечена, изнасилвана, принудена да приеме исляма и да се омъжи за мюсюлманин. Успяла да избяга миналия месец, когато похитителите й забравили да заключат вратата.

Три дни след като от съда наредиха на полицията да арестува заподозрените, двама от подсъдимите простреляха и пребиха Гулзар. Те твърдяха, че дъщеря му доброволно е приела исляма и се е омъжила. Нападателите на Гулзар са го предупредили да оттегли обвиненията срещу тях, заплашвали са него и синовете му. Над 20 ислямски духовници принудиха полицията да върне дъщерята на Гулзар на мюсюлманския й „съпруг“. „Може отново да се опитат да ме убият“, казва Гулзар, „но няма да спра да хлопам на вратите на правосъдието, докато не се отдаде дължимото на тези, които обезчестиха дъщеря ми.“

  • Молете Бог да изцели Гулзар и дъщеря му – както физически, така и духовно.
  • Молете се това семейство да получи справедливост. Молете Бог да закриля както тях, така и правния им екип в следването на това смело решение.
  • Молете се съдът и служителите на реда да отстояват правата на християнското малцинство в Пакистан: много често християните са третирани като граждани втора ръка и правата им са потъпквани.

14 thoughts on “ПАКИСТАН – Баща се бори за честта на дъщеря си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.