Откриване на новата сграда на Търновската Методистка църква

0

Уважаеми в Господа братя и сестри,

С голяма радост искам да ви уведомя и поканя да присъствате на откриването на църковната сграда на първата в България евангелска църква, основана 1859г. За нас ще бъде привилегия да присъствате, заедно със Световния съвет на Методистките църкви, на тържественото богослужение за освещаване на сградата, което ще се проведе на 21 септември 2008 г. от 10.00 ч., в гр. Велико Търново, ул.“Х.И. Войводата“ 8.

Освещаването на сградата съвпада и с националния празник на България във връзка със сто годишнината от обявяване на Независимостта на Българската държава, на който град Велико Търново е домакин. Очакваме вашето присъствие, като вярваме, че ще допринесете, нащият празник да бъде по-благословен.

С уважение в Господ Исус Христос:
п-р Анна и Иван Морунови

ЕВАНГЕЛСКА МЕТОДИСТКА ЦЪРКВА – ВЕЛИКО ТЪРНОВО
http://www.emk.bg/church.php?id=48

Селище: Велико Търново се намира в центъра на северна България. Има 100 000 жители.

Начало: Д-р Алберт Лонг провежда първото евангелско богослужение в България във Велико Търново на Бъдни вечер 1859 г

История: Името на д-р Лонг е свързано с широка мисионерска и просветителска дейност. Той се свързва с българските възрожденци и с новозараждащата се класа на българския еснаф. Затова мисията е успешна, защото църквата е свързана с нуждите на народа. По време на отминалия режим пасторското жилище и църквата са отнети, а църковната дейност е забранена. След 1994 г. успяхме да си върнем пасторското жилище, където започват евангелизационните събирания с прожекция на филма „Исус“.

Настояще: Тази стара сграда вече се преустройва и ще се дострои нов салон за богослужения. Тук ще продължи делото на основателите –  методистките мисионери и пастори. Наследството е опазено и не спира да ни радва. Днес пастор на църквата е Иван Морунов

Пастир: Иван Морунов

Виждане за бъдещето: Църквата има важна мисия във Вeлико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.