Операция „Гръм от ясно небе”

0

thunderНа 4 Юли 1976 г., израелски командоси извършват спасителна акция на летището Интиба в Уганда, по времето на която освобождават 103 евреи от различни националности взети за заложници. В рамките на 30 минути най-добрата бойна част на израелските сили за бързо реагиране елиминира всичките осем похитители и освобождават пътниците, като единствената жертва от страна на командосите е техният командир полковник Йонатан Нетаняху, чийто по-малък брат Бенямин Нетаняху по-късно става Министър председател на Израел. Командосите нахлуват в терминала на летището малко преди полунощ и с мегафон извикват на еврейски “Залегнете! Залегнете!“. Еврейските заложници чуват гласа на своите спасители и изпълняват командата, като залягат на пода, докато похитителите, които чуват, но не разбират гласа остават прави. Много бързо командосите елиминират всички изправени похитители.
Въпреки освобождението на заложниците след операцията „Гръм от ясно небе”, трима от тях са убити по време на престрелката. След командата “Залегнете!“ двама от похитените евреи, независимо от това, че чуват и разбират гласа, избират да останат прави и биват убити. Друг млад мъж, който дотогава е лежал, решава да се изправи при вика на командосите и също бива убит от куршум предназначен за похитителите.
Ако тези трима души бяха обърнали внимание на командата на командосите, щяха да бъдат освободени заедно с останалите 103 пътници.

Спасението на безсмъртните ни души е предназначено за всички, но ние трябва да бъдем чувствителни към гласа на нашия Спасител и да пазим неговите заповеди. Ако неотклонно следваме повеленията на Исус Христос и наистина Го направим наш Господ и Спасител, ние ще бъдем освободени от робството на греха и смъртта. В противен случай, ще загинем от наказанието предназначено за противниците на Святия и Праведен Бог. Да се молим в тези все по-усилни времена израилтяните по плът и дух да слушат и изпълняват заповедите на своя Господ и Спасител Исус Христос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.