Ново проучване за мисионерите по света с интересни данни

0

Нов доклад установява, че само 3 процента от християнските мисионери се фокусират върху „недостигнати“ групи хора.

 

Според проучване на Gallup от 2021 г. от приблизително 7,7 милиарда души по света повече от 3 милиарда се с…

Ново проучване за мисионерите по света с интересни данни
Нов доклад установява, че само 3 процента от християнските мисионери се фокусират върху „недостигнати“ групи хора.

 

Според проучване на Gallup от 2021 г. от приблизително 7,7 милиарда души по света повече от 3 милиарда се считат или за недостигнати, или за най-слабо достигнати с Благата вест за Христос. 

 

От тях приблизително 7000 групи хора са категоризирани като необхванати, което означава, че по-малко от 2 процента се идентифицират като евангелски християни и по-малко от 5 процента се определят като вярващи в Христос.

 

Ресурсите за необхванати групи хора (UPG) показват, че са необходими поне 2 процента от населението, за да се достигне до цяла група.

 

Общо необсегнатите в света съставляват близо 42 процента от световното население, според глобалното евангелско служение Изток-Запад.

 

Джон Майзел, основател на Изток-Запад, казва, че Бог в крайна сметка получава славата, когато хората Му доброволно поемат рискове за Евангелието.

 

В своя публикация той пише: „Най-голямото удоволствие за Бога е, когато Неговите деца изберат чрез вяра да излязат от безопасността на лодката, за да Го срещнат и да последват Неговото ръководство,“

 

Според данните на The Travelling Team, цитирани от глобалното евангелско министерство Изток-Запад, има около 400 000 християнски мисионери по целия свят. Сред тях само 3,3 процента са фокусирани върху „необхванати групи хора“, иначе идентифицирани като UPG.

 

„Когато казваме недостигнати, ние не говорим просто за невярващи хора; говорим за достъп до тях. Недостигнати означава, че те дори нямат достъп да чуят Евангелието. Няма църква, няма християнин, няма налична Библия… Бог не просто ни е заповядал да направим Евангелието известно сред възможно най-много хора. Той ни е заповядал да направим Евангелието известно сред всички народи", каза пастор Дейвид Плат от библейската църква Макклийн във Вашингтон.

 

Има много фактори, поради които тези групи не са достигнати, те могат да включват физически, политически и културни бариери.

 

Ислямът, индуизмът и други религии обикновено доминират в повечето страни, където живеят недостигнатите от християнски мисионери групи, докато повечето култури са склонни да не одобряват обръщането към християнството или други религии.

Източник: Christian Headlines

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.