Нова телевизия „Вяра“

satdish

Cтартира нова българска телевизия – „Вяра“, която ще отразява историята, етнологията, фолклора, религията и проблемите на българите не само в страната, но и в чужбина. След промяната на наименованието от Тв „Православие“ на Тв „Вяра“, направена в консултации със Светия синод, Съветът за електронни медии издаде регистрация на новия телевизионен канал.

Това съобщиха Михаела Танева, Антонина Топалова и Стойчо Стоев – част от екипа на новата медиа. Излъчването на канала започна по „Евротур сат“, а след това ще се разпространява и по „Евроком“. Създателите на програмата очакват до месец тя да бъде разпространявана и със сателит.

„Вяра“ ще бъде политематична и различните й рубрики ще бъдат насочени най-вече към духовния живот, към културно-исторически акценти и приноса на България в световната цивилизация и духовна култура. В медиата в момента работят 9 души и няколко сътрудници.

Екипът на новата медиа е категоричен, че зад тях не стои никоя политическа сила, организация или институция. За финансирането ще спазваме закона и конституцията на България, коментираха инициаторите на екипа. Началният капитал на телевизията е от дарители, пожелали анонимност. Програмният директор Антонина Топалова добави, че ще използват и рекламите като начин за постъпване на средства, но те ще минават през много сериозно отсяване. Не можем да пуснем силиконови поп-фолк певици, ще търсим естетиката и рекламата да е в унисон с нашата телевизия, добави тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.