Молитва за сила

0

Господи, уморен съм. Енергията ми намалява, а мотивацията ми се губи. Аз толкова силно се нуждая от Теб. Имам нужда от Твоята сила и Твоето свежо докосване, за да се върна отново на правилния път. Твоето Слово казва, че радостта в Господа е моята си…

Молитва за сила

Молитва за сила

Молитва за сила
Господи, уморен съм. Енергията ми намалява, а мотивацията ми се губи. Аз толкова силно се нуждая от Теб. Имам нужда от Твоята сила и Твоето свежо докосване, за да се върна отново на правилния път. Твоето Слово казва, че радостта в Господа е моята сила. Ако това е вярно, тогава имам нужда от Твоята радост, за да обнови всички уморени клетки на моя ум, тяло и душа.

 

Товарът на живота понякога ме притиска в ъгъла, което ме прави безпомощен да продължа напред. Стотици гласове викат името ми и понякога се чувствам парализиран да отговоря. Понякога не знам накъде да се обърна. Господи, помогни ми да не се откажа, а да продължа да бягам вярно в състезанието и да намеря сила в това Твое безопасно, тайно място, под сянката на Всемогъщия.

 

Нуждая се от Твоята сила, за да кажа „не“, когато съм изкушен да се предам на вредни неща или когато егоизмът се вкопчва здраво в мен и не ме пуска. Нуждая се от Твоята сила, за да кажа „да“, когато малодушие и страх ме тласкат да се отрека от убежденията на сърцето си. Имам нужда от Твоята сила, за да се протегна с любов към тези, които са близо до мен и всички около мен. Кога нямам нужда от Твоята сила, Боже? Няма такъв момент.

 

Ти си моята скала и тичам към Теб днес, вярвайки, че ще привдигнеш натежалите ми ръце, че ще ми дадеш сили за мисията, която си ми дал. Вярвам, че Твоята радост напълно ще победи слабостите в живота ми и ще ме направи отново силен. Не искам да живея на земята, осакатен от ограничения и неуспешни опити. Уморен съм от моите неуспешни усилия. Господи, искам да летя с криле като орел, а не просто да кретам. Искам да се издигна нависоко.

 

Поднови силата ми, Господи. Изпълни ме със Своята свръхестествена сила, за да преодолея всяко препятствие по пътя си. С поглед към теб, Господи, заедно с Теб, който вървиш до мен и действащ чрез мен, мога да го направя.

 

Благодаря Ти, Господи!

 

Източник: Crosswalk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.